Ce se va întâmpla în Rusia?


Partidul la putere, Rusia Unită va obţine 238 de locuri din, cele 450 ale Dumei, în cea de-a şasea legislatură aşa cum spun datele oficiale prezentate vineri de către vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale a Rusiei, Leonid Ivlev. Rusia Unită a pierdut 77 de locuri în Duma, comparativ cu legislatura trecută când a deţinut 315 fotolii, conform celor declarate de CEC.

Partidul Comunist(KPRF) va deţine 92 de locuri comparativ cu cele 57 din legislatura precedentă.

Rata de participare la scrutin a fost de 60,21 a spus M.Ivlev

Manifestările de protest, faţă de rezultatele alegerilor, se desfăşoară de luni în întreaga Rusie. Manifestanţii reclamă numeroase fraude.  sursa: Ria Novosti,   Législatives russes: 238 sièges pour Russie unie (bilan officiel)

Aproximativ 150 de persoane,  au ieşit în stradă sâmbătă, în oraşul din Extremul Orient al Rusiei,  Vladivostok  pentru a protesta împotriva presupusei fraudări  a votului la alegerile  parlamentare de duminică, spune poliţia locală.

Protestatarii s-au adunat pe faleza Korabelnaya, purtând pancarte cu fotocopii ale protocoalelor electorale, care le susţin afirmaţiile că alegerile au fost fraudate în favoarea partidului prim-ministrului Vladimir Putin, Rusia Unita , scrie Komsomolskaya Pravda .

Raportul oficial a arătat că  numărul de protestatari era în jur de  200, în timp ce alte rapoarte din  mass-media au vorbit despre 300 de persoane care  au luat parte la miting. Un efectiv de aproximativ 50 de ofiţeri de poliţie a fost desfăşurat  pentru a asigura securitatea în timpul demonstraţiei. Proteste similare – atât autorizate cât şi neautorizate – se aşteaptă să aibă loc în zeci de oraşe din Rusia, precum şi în aproximativ 20 de alte ţări.

În jur de  30.000 de persoane intenţionează să ia parte la un miting autorizat la Moscova, care este de aşteptat să devină cel mai mare protest public din Rusia, din ultimul un deceniu.

Prim-ministrul rus Vladimir Putin a declarat joi că cetăţeniilor „ar trebui să li se acorde dreptul de a-şi exprima opinia ”  dar, „acţionând în cadrul legal.” În cazul în care se  încalcă legile, a spus el, autorităţile ar trebui să ia măsuri „, prin mijloace legale . ”  Sursa : Ria Novosti Protests against election fraud kick off in Russia’s Far East.

Vladivostok police--© RIA Novosti
Vladivostok police--© RIA Novost

 Protest ralliesare planned for some one hundred Russian cities and towns--© RIA Novosti. Aleksandr Utkin

Protest ralliesare planned for some one hundred Russian cities and towns–© RIA Novosti. Aleksandr Utkin

Am prezentat aceste două opinii, din aceeaşi sursă, pentru a arăta că ştirile sunt sunt subiective şi pot fi manevrate în sensul dorit de cineva. Faptul că vor avea loc manifestaţii de protest şi în alte ţări pe aceeaşi temă nu face decât să îmi întărească convingerea că este coada americanilor în această afacere. Vor să destabilizeze situaţia pentru a destrăma marele Imperiu Rus în reconstrucţie. Le este frică de aceştia. Acest lucru se desfăşoară şi pe fondul declaraţiilor făcute de şeful Statului Major al Forţelor armate ruse, general de armată, Nicolai Makarov. Totodată,implicarea lui Mihail Gorbaciov, în această afacere, este destul de suspectă ţinând seama de faptul că el a dezmembrat URSS.

Nu sunt un nostalgic al CAER , al perioadei comuniste şi al URSS, dar în opinia mea este vorba de atitudinea americană de STĂPÂN AL LUMII. Vedem că toate războaiele regionale nu fac decât rău în regiunile unde se desfăşoară, destabilizează situaţia, ca în Afganistan. Rezultatul: apariția unor fracţiuni paramilitare care acţionează în detrimentul civilizaţie.

Să ne amintim că în cel de-al doilea Război Mondial Anglia rămăsese singura forţă militară care mai lupta contra Germaniei naziste, după cucerirea Franţei. Americanii se codeau să intre în război. Atunci, Winston Churchill, s-a trezit cu un actor major, ca aliat, în teatrul de război: URSS

Tare mi-e teamă că destabilizarea Rusiei va fi o dramă, un butoi de pulbere, pentru întreaga Europă şi aşa slăbită de criza economică indusă tot de americani. Aici Consiliul Europei ar trebui să ia apărarea Rusiei în faţa Americii!

Nu am făcut altceva decât să îmi exprim câteva opinii, cred eu de bun simţ, formate ca urmare unei spicuiri rapide prin ştirile lumii.

Voi ce ziceţi : Alecu Racoviceanu, Alioşa Popovici, Amza Carmen Bogdan Marinescu, Cati Lupaşcu, Corina Creţu, Cristina Marcus,     Gondolin, Fragmentarium, Iosif Bulbe, Lupta de clasă, Madi şi OnuREALITATEA MEA. RORăzvan Rinder Cătălin, Ioan Usca, Shogunu, Sibilla, Sorin Tudor, Ionuţ IancuIonuţ Pavel, Lucian Visa, Oana Niculescu Mizil, Stănoiu Constantin, Teodora, Altă Theodora, Theodora Marinescu, Poetul de la bulivar, Ziua Veche,

12 gânduri despre „Ce se va întâmpla în Rusia?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.