Romtelecom – firmă de doi bani! Fugiţi de serviciile Romtelecom!


Pe zi ce trece tot mai multe instituţii în care eram învățat să pun baza pe seriozitatea lor şi pe calitatea serviciilor oferite mă dezamăgesc. În cele ce urmează vă voi istorisi păţania mea cu Romtelecom, care, până acum, prezenta în faţa mea încredere.

Sunt abonat la această companie de prin anii 1973. Ei bine iată şi ultimele mele clinciuri cu aceştia, datorită slabei calităţi a serviciilor acestora, a reclamelor mincinoase cu care încearcă să ne păcălească.

De când a apărut, m-am abonat la  Dolce. Eram mulţumit atât de preţ cât şi de calitate. În ciuda unor deranjamente inerente a mers totul aproape perfect. În luna mai a anului acesta am primit o scrisoare de la aceștia prin care mi se comunica o modificare a grilei de programe. Cu toate ca eram în perioada contractuală aceștia au modificat, scoțând o serie de programe pentru care eram foarte interesat, Discovery în general și au introdus alte canale, care pentru mine nu prezintă interes. De asemenea au mărit numărul de programe  de publicitate Dolce. Deci eu plătesc pentru ca dumnealor să îşi facă reclamă.

Alt motiv de nemulţumire este viteza de la internet. Eu am un abonament cu  viteză download până la 60 Mbps. De multe ori seara ajung la 45, iar când sun la deranjamente mi se spune că ei sunt obligați să asigure 75% din valoarea din contract deci  sunt în grafic.

Am încercat să profit de oferta lor cu : „ Pachet MAXIM 3 servicii: TV + internet + telefonie” în ofertă  acum .

Pe data de 29 nov 2011, am lansat comanda  de mai jos. După 10 minute o doamna ma suna de la Magazinul online Romtelecom mă identifica în vederea confirmării comenzi.Îi pun întrebarea ce mă frământa: De ce să plătesc chirie pentru receiver atâta timp cât eu am două asemenea aparate, de când am instalat prima data antena Dolce.

A doua întrebare se referea la: Pachet MAXIM 3 servicii: TV + internet + telefonie

 • 40% reducere faţă de preţurile individuale ale serviciilor incluse în pachet!
 • Televiziune Dolce iMaxim: până la 120 canale TV, 6 luni gratuite pentru unul din pachetele HD sau Hungarian, până la 6 canale HD gratuite;
 • Internet Clicknet Power: viteză download până la 100 Mbps, router Wi-Fi gratuit;
 • Telefonie Voce Oriunde 4000+: 400 minute către reţele naţionale (fixe şi mobile) şi internaţionale  din UE (fix), SUA şi Canada (fix şi mobil), 4000 minute către reţele fixe naţionale şi Cosmote, telefon DECT Panasonic KX2511 gratuit.

Iată şi adresa unde poate fi găsită oferta mincinoasă: Magazin online Romtelecom

Comanda mea era făcută online şi avea valoarea totala de 22,82€ datorita faptului că a trebuit sa bifez și căsuţa cu receiverul. Doamna mi-a spus că în ceea ce priveşte reducerea de 2,48€, da voi beneficia, mi se va scădea valoarea chiriei receiverului şi abonamentul meu va costa 22,82-(2,48+1,40)= 18,94€. Era chiar valoarea vechiului abonament. Am confirmat comanda în principiu, urmând ca dânsa să revină a doua zi cu un telefon, ca să îmi spună dacă cele promise sunt confirmate şi de şefii ei, iar eu să confirm în mod sigur comanda. Nici până azi nu am fost sunat de ea.

Văzând că timpul trece am revenit de mai multe ori la 1930, la Romtelecom. La numerele magazinului online nu se putea obţine legătura, datorită faptului că  suna, răspundea robotul şi aşteptai pâna la 30 de minute. Numerele de telefon sunt cu plată. În ziua de 5 decembrie după ce am ridicat de mai multe ori vocea la operatoarele de la 1930, cărora şi pe această cale le cer scuze, am reuşit să vorbesc cu şefa de tură de atunci. Aceasta m-a sfătuit să lansez o nouă comandă, pe internet, totodată promiţând să discute cu cei de la magazin. Nu după mult timp m-a sunat cineva de la magazin şi mi-a spus că a urgentat comanda. Verificând pe calculator viteza am văzut că era la 80 Mbps. La televizor stupoare: Din 120 de canale erau numai 92. Din acestea 92 erau 4 pentru adulţi, mai multe în maghiară, aşa că de fapt programe utile aproape 70! Deci cele maghiare trebuia să le blochez, ne cunoscând limba, programele pentru adulţi la fel. Pentru ce plăteam totuşi. Revenind la 1930 aceeaşi şefă de tură îmi explică că pentru a avea 120 de programe trebuie să schimb abonamentul cu HD, care costă mult mai scump. Cât priveşte programele ce nu doresc a le viziona sa le blochez din telecomandă. Am cerut sistarea contractului şi revenirea la vechiul abonament, mai ales ca acum mi s-a spus că plătesc integral cei  22,82€.

Ca o ciudăţenie , nu mi se ofereau aparatele promise în reclama, pentru că eram, client vechi.

Oricum voi refuza să primesc şi să semnez contractele pe care cei de la Romtelecom mi le vor trimite prin curier.

De acum înainte voi sfătui, pe toţi prietenii mei, să fugă de Romtelecom

3 gânduri despre „Romtelecom – firmă de doi bani! Fugiţi de serviciile Romtelecom!

 1. Eu sunt nemulțumit de felul în care sunt tratai clienții. Felul în care am, fost tratat mi s-a părut jignitor. Si pana la urma de ce sa plătesc mai multe programe care nu ma interesează numai pentru 2 sau trei care m/ae interesa.

  Apreciază

 2. Deci.
  A nu se intelege ca fac reclama dar, sunt abonat Romtelecom pe toate cele 3 servicii = telefonie fixa – internet – televiziune Dolce.
  Anul acesta, in vara, am trecut de la televiziunea simpla, la cea HD. Intrucat receiverele analoge erau cumparate deci imi apartineau, m-a sfatuit cineva ca, receiverele digitale sa le iau cu chirie. De ce ? pentru ca fiind inchiriate, Romtelecom ti le schimba/repara si dupa 5 ani de folosinta daca se strica unul. Pe cand daca le cumperi, dupa ce trece perioada de garantie …. pa si puiu reparatii.
  La internet iar nu am nimic a le reprosa. Se misca bine : rata de transfer e buna, viteza de descarcare e buna, incarcarea la fel.
  Acum deh … fiecare cu norocul lui la contractarea de servicii.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.