Nu te amesteca în tărâţe, că te manânca porcii


Nu te amesteca cu ţiganii pentru ca vei fi păcalit!

 Păţania mea, pe care vreau să v-o istorisesc, este un lucru pe care îl ştiam de mult. Este vorba romanească care spuneNu te amesteca in tarate, ca te mananca porcii” .

Pe scurt iată povestea. Aveam nevoie stringenta de bani. Alt mod de a-i obţine nu era decât sa muncesc. Si eu nu fac altceva decât să muncesc, să fac, ceea ce ştiu. Am fost contactat de nişte ţigani de la mine din oraş, unul Petre Silviu locuieste la adresa  Voinţa 26, să lucrez pentru ei. Au venit din Spania cu bani multi şi îşi fac o vila. Am făcut instalaţia de apă, de încălzire şi  electrică. Iniţial am convenit la un preţ de 2500 lei. Ulterior spunând ca renunţă la unele lucrări minore au scăzut la 1 6oo, apoi 1 200 iar în final la 1100. Pentru că munca mea a ajuns să fie  realizată în proporţie de 90%, nu îmi permit să renunţ pentru că nu mai primesc banii. Am primit doar 600 lei.

  Nu este prima data când sunt astfel păcalit, aşa că vreau sa fie un REMEMBER¹ pentru mine, dar şi o atenţionare pentru ceilalţi.

Totodată vreau ca toate comunităţile  de ţigani să ştie de ce aceştia sunt dispreţuiţi de populaţia majoritară.  Am venit cu exemplul propriu şi punctual pentru a nu fi acuzat de rasism. Integrarea unor astfel de etnii într-o societate moderna, este foarte dificila. Trăsăturile atavice vor fi întotdeauna predominante la aceasta etnie , iar cunoştinţele din domeniul culturii sau ştiinţei ce le pot dobândi nu le vor schimba trăsătura genetica de înşelăciune. Concluzia ce vreau s-o evidenţiez este cea din subtitlul articolului :„Nu te amesteca cu ţiganii pentru ca vei fi păcalit!”

¹REMEMBER [Pron.: ri-mém-băr] vb. imper., s. n. (ca îndemn de a nu uita un eveniment important) ține minte! amintește-ți! (< engl. remember)

2 gânduri despre „Nu te amesteca în tărâţe, că te manânca porcii

  1. Spurcată nație! Și eu am nenorocul să am vecini țigani! Ăștia te vând și te cumpără râzând. Departe de ei, cât mai departe. Nu au caracter, mint încontinuu, înșală, bârfesc, te bagă în conflicte despre care habar nu ai, oricât le-ai da tot tu le ești dator, oricât bine le-ai face ești cel mai al dracului. Mai bine să nu ai de-a face cu ei.

    Apreciază

  2. Fratii Basescu s-au ” amestecat cu TIGANII”
    si NU AU FOST PACALITI ci dimpotriva,RECOMPENSATI
    ( Traian cu voturi si-un ban de aur pentru Maria)
    iar Mircea ” cu un MORMAN de dolari ” !!! 🙂 🙂 🙂

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.