Ţara lui Papură-Vodă,sau disoluţia puterii în România


De curând am scris despre preţul gigacaloriei în Olteniţa! Domnul Ţone a făcut tot felul de demersuri pe lângă Vice şi Primar! Rezultatul=O. De fapt atitudinea domnului Cercel,în calitatea sa de reprezentant în teritoriu a PNL,mi se pare una ciudată. Mai degrabă este aliat PDL-ului , sau propriilor interese!

Preţul acesta ilegal, al gigacaloriei va duce la situaţia de  a avea şi mai mulţi restanţieri la întreţinere.

Atitudinea autorităţilor locale este parcă trasă la indigou cu cea a celor de la centru. Aşa cum Boc nu ia în considerare o hotărâre  a CC. (v. legea educaţiei),când Băsescu face ce vrea cu guvernul sau şi cu ţara, nu trebuie sa ne mai miram ca aleşii locali(oare) îşi fac de cap.

De fapt aceşti burtă verde s-au perindat pe posturi călduţe ,fără prea mare profesionalism,pe vremea răposatului şi oportunitatea oferita de aceasta democraţie originală i-a propulsat spre nişte locuri şi mai confortabile,unde tendinţele lor ariviste sa îşi găsească împlinire prin averi imense dobândite la sau sub,limita legalităţii.

Afacerile oneroase ale celor doi Crai de la Sud sunt cunoscute de concetăţeni,dar mămăligari cum suntem,tăcem şi răbdăm.Oare ei vor avea elicopter ca Băsescu?

Hotărârea aceasta(cu preţul de 300 lei al gigacaloriei) poate fi contestata în Contencios Administrativ! Dar cine s-o pună în aplicare dacă însuşi Marele Satrap* de la Bucureşti spune profesorilor ca vor primi banii ce i-au câştigat,prin hotărâri judecătoreşti,atunci când va avea bani la buget!

Puterea este pusa pe căpătuială asa ca voi plebe ** nu aşteptaţi decât pomana lor! Se vor îmbogăţi şi din înmormântarea voastră!

PS. Cei care aveţi pompe funebre în Oltenita treceţi la PDL!

*SATRÁP, satrapi, s. m. Guvernator al unei satrapii, cu puteri absolute. ♦ Fig. Conducător despotic, rău; p. gener. persoană cu apucături dictatoriale. – Din fr. satrape, lat. satrapes.

**PLÉBE s. f. 1. (în Roma antică) pătură socială lipsită de drepturi sau cu drepturi limitate. 2. (în evul mediu) pătura cea mai săracă a populației orășenești; (p. ext.) populație asuprită, exploatată; poporul de jos, gloată. ◊ (peior.) categorie de oameni declasați; drojdia societății. (< fr. plèbe, lat. plebs)
Sursa: MDN | Adăugată de raduborza | Greșeală de tipar | Permalink

2 gânduri despre „Ţara lui Papură-Vodă,sau disoluţia puterii în România

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.