Aurul verde al Dunării, la Oltenița!


Continuare 15 februarie

Aurul verde al Dunării, proiect transfrontalier cofinanțat de UE. Am participat la Silistra la închiderea acestui proiect pe tărâm bulgăresc, lucru ce îl puteți vedea în videoclipul de mai jos, ca și felul în care guvernatorul Silistrei oferea diplome participanților bulgari.

Aseară am participat la același eveniment organizat de Muzeul Civilizației Gumelnița din Oltenița, de domnul Done Șerbănescu, directorul muzeului împreună cu echipa sa. Singurul sprijin al primăriei a fost faptul că a permis desfășurarea spectacolului în sala mare de ședințe a primăriei.

Dacă la Silistra participanții au avut onoare să primească diplome din partea celui ce deține funcția similară prefectului din România, la noi, pentru că nu s-au atribuit diplome unor fotbaliști, evenimentul nu a meritat atenția autorității locale.

Vă ofer spre vizionare două videoclipuri realizate cu ocazia acestui eveniment, urmând ca al treilea să îl adaug mai târziu după ce voi face prelucrarea materialului. Iată că am adăugat și ultimul clip

Aurul verde al Dunării a fost un proiect frumos care a cerut multă muncă, mult efort din partea participanților, a echipei de coordonare, care nu am văzut să fi avut un ajutor din partea autorității locale care preferă să organizare serbări câmpenești în centrul orașului care să paralizeze  circulația în zonă o vreme bună. Cu atât mai mare şi demn de laudă, este aportul domnului Done Șerbănescu şi a echipei sale care  au dus greul acestui proiect în România.

În opinia mea acest proiect trebuia să aibă o finalitate practică mai concretă. Ținând seama de modul în care se degradează malurile defrișate ale Dunării poate ar fi trebuit declanșată o campanie de reîmpădurire a unei zone. Atunci Aurul verde al Dunării ar fi avut un mod practic de referință pentru generațiile viitoare.

    În orice caz, cu micile stângăcii ale mișcării artistice de amatori, din ziua de azi din România, Aurul verde al Dunării a fost un lucru deosebit, demn de a fi repetat.

Silistra şi bulgarii încântători! Românii se fac de râs mereu!

În spiritul prieteniei mele cu blogatu voi introduce această frază care poate vă va stârni curiozitatea să deschideți Link-urile: sandale aurii , sandale albe, toate sunt frumoase.

3 gânduri despre „Aurul verde al Dunării, la Oltenița!

  1. Între timp, banda de tâlhari își continuă jafurile și, dintr-o eroare, ajunge la concluzia că, sub chipul lui Bruș, se ascunde Carol Dragoș. Se dovedește astfel că banda este condusă de un anume Striga, bulgar din Rusciuc. Acesta, dușman declarat al lui Ladko (despre care consideră că i-a furat iubita), încearcă să îl compromită folosindu-i numele în acțiunile sale.

    Apreciază

  2. Prietena oltenițenilor, Stefka Kapincheva, s-a reîntâlnit cu cei cărora le-a fost dor să o vadă, ea fiind de altfel și reprezentantul grupului sosit din Bulgaria și unul din cei care cunosc proiectul la care Tutrakan muncește foarte mult. Stefka Kapincheva este bibliotecar la Biblioteca Casei de Cultură din Tutrakan, aceasta fiind și mesagerul colegilor săi participanți la acest proiect în interviul acordat.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.