Traian Băsescu, căpitanul Titanicului, sau cel care l-ar fi învins pe Marcus Ulpius Nerva Traianus


.…..dacă eram eu comandantul Titanicului, nu s-ar fi scufundatNu mă laud că sunt comandant, eu sunt comandant. Unii se laudă cu masterate și doctorate inventate, eu chiar sunt comandant.

Uite ce făceam: Pe Oceanul Atlanticunde știi că sunt ghețari, nu te duci cu capul înainte și în primul rând respecți regulamentul. În zonele riscante comandantul trebuie să fie pe comandă, iar zona de ghețuri îl obligă pe comandant la așa ceva. Comandantul Titanicului era, din păcate, la un bal. Am comandat nave la traversarea Atlanticului și știu ce spun. În primul rând, nu știu dacă tu cunoști, dar pe ocean drumul cel mai scurt nu e cel în linie dreaptă, ci un drum pe ortodromă, în curbă. Din acest motiv nici acum nu pot fi bătut la trigonometrie sferică.

…..Eu nu știu dacă ei aveau pe Titanic dotarea tehnică de pe Biruința, probabil că nu aveau radar performant cum a avut nava mea. Și atunci făceam asta: puneam veghe în permanență la prora navei, în tribord și în babord, deci în fața, în dreapta și în stânga navei.

Sunt numai câteva din răspunsurile date de MareleComandant de Navă, Traian Băsescu, revistei Kamikaze

În grandomania sa Traian cel Titanic uită că la acea vreme erau alte regulamente pentru navele de pasageri. Nici cunoştinţele marinarilor şi chiar ale comandanţilor nu se ridicau la nivelu celor de astăzi. Acest lucru este demonstrat şi de faptul că Titanicul nu avea „peretele de coliziune şi peretele de presetupă„, lucru ce a devenit obligatoriu, în construcţiile navale în urma acestei tragedii, ca şi multe alte îmbunătăţiri aduse navelor.

De ce nu spune Trăienică-al nostru ca dacă ar fost în locul lui Decebal, Romanii n-ar fi cucerit Dacia şi sigur l-ar fi învins pe Marcus Ulpius Nerva Traianus.

Acestea le-am spus  pentru că deja Traian Băsescu a devenit un personaj demn de o tragicomedie frizând grotescul şi burlescul, dar el a trimis  poporul român într-o dramă existenţială profundă. Vânzarea ţării marilor puteri, inclusiv UE, face ca Traian Băsescu să rămână acea pată neagră, în istoria românilor ce va trebui să fie un avertisment dat electoratului pentru viitor.

4 gânduri despre „Traian Băsescu, căpitanul Titanicului, sau cel care l-ar fi învins pe Marcus Ulpius Nerva Traianus

  1. Spre NENOROCIREA românilor și a ROMÂNIEI, Traian marinarul , de OPT ani încoace, conduce ȚARA ,
    împărțită în două chiar de el ( una a lor, a pdeliștilor și una a celorlalți ce nu-s cu el )
    CU CAPUL INFESTAT de ciuma portocalie și plin de URĂ și RĂUTATE împotriva celor mulți și
    care nu-s de-acord cu el și clica lui de impostori și evazioniști fiscali !
    La Mulți Ani celor ce poartă numele de ILIE !
    Alioșa.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.