Kepler-186F viitoarea locaţie a pământenilor!!!!?

kepler186f_artistconcept_1

kepler186fImage Credit:  NASA Ames/SETI Institute/JPL-Caltech
kepler186f-Image Credit: NASA Ames/SETI Institute/JPL-Caltech

O echipă de astronomi a descoperit prima planetă din afara sistemului solar de mărime aproape egală cu a Pământului şi pe care se poate găsi apa sub formă lichidă, ceea ce ar putea face posibilă viaţa.
Această descoperire susţine posibilitatea de a găsi planete surori ale Pământului in galaxia noastră, Calea Lactee, estimează specialiştii conduşi de un astronom de la NASA şi ale căror lucrări au fost publicate în revista științifică americană Science Thursday.
„Această primă exoplanetă de mărime aproximativă cu cea a Pământului, descoperită în zona locuibilă a altei stele”, subliniază Elisa Quintana, astronom la SETI, Institutul de cercetări Ames de la Nasa, care a condus cercetarea. „Ceea ce face această descoperire deosebit de interesantă este faptul că planeta a fost numită Kepler-186F şi este de dimensiunea Pământului orbitând în jurul unui stele pitice, mai mică și mai rece decât Soarele, iar în zona temperată, apa poate fi lichidă” a precizat ea.
Această zonă este numită locuibilă pentru că viaţa, aşa cum o cunoaștem noi şi care depinde de prezenţa apei, este propice pentru dezvoltării acesteia, subliniază cercetătorii.
Pentru Fred Adams, profesor de fizică şi astronomie la Universitatea din Michigan, „este vorba de un pas important în încercarea de a descoperi o exoplanetă similară pe Pământ ”
Pe cele aproape 1800 de exoplanete descoperite în ultimii 20 de ani, douăzeci orbitează în jurul unor stele stelele, în zona locuibilă. Aceste planete sunt mult mai mari decât Pământul, ceea ce face, datorită mărimii lor, imposibil să se determine dacă sunt gazoase sau solide.
Kepler-186f se află într-un sistem solar situat la 490 ani lumină de soare (un an lumină având 9460 miliarde de kilometri), sistem numărând cinci planete, toate de mărime aproximativ egală cu a Pământului. Cu toate acestea Kepler-186F este singura aflată în zona unde se poate dezvolta viața, celelalte fiind prea aproape de stea.

Traducerea articolului : „Découverte de la première exoplanète habitable de même taille que la Terre (Nasa)” din Le Figaro

Vă invit la lectură și pe voi prietenii mei: Andi Moisescu,  Adrian Năstase, Alin, spodevil, Blog de Filumenistă, Blog de prost, werewolf, Teodora Marinescu, Sibilla, Nea Costache, tesoruccio49 , Radu Oncescu,  Dan Marcu, sifilicaBLENOrel, Roxania, Vali Crintea, Denisa Aricescu, Maria Mădălina, strainisicalatori, Ratzone, Marian ZidaruFlavius, Marin Bodrug, bisofficiallanadmin, Atena Ivanovici, Alioșa Popovici, și toți cei ce vreți să citiți.

3 gânduri despre „Kepler-186F viitoarea locaţie a pământenilor!!!!?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.