De dragul nu ştiu a ce , „Realtatea Web” transmite ştiri neprofesional.


Revoltă fără precedent în China. O revoltă fără precedent a cuprins un sat din China şi a forţat Partidul Comunist să facă un pas înpoi.

Este ceva scris sub un filmuleţ   din care nu se înţelege nimic, difuzat de Realitatea WebTV » ACTUAL.

Nu am văzut   sensul difuzării acelui filmuleţaşa că am început să caut. „Tensiunea clocotește  în satul blocat, din China, după protestele din teren.” Reuters

În articol se vorbește de protestele locuitorilor unui sat din China, cauzate de moartea lui Xue Jinbo, 42 ani, după alte mişcări de protest care au avut loc duminică şi au fost înăbuşite de poliţie cu tunuri cu apă şi cu gaze lacrimogene.

„Locuitorii din satul Wukan spun că  sute de hectare de teren au fost achiziţionate în mod fraudulos  de către oficiali corupţi, în complicitate cu dezvoltatorii din zonă. Furia sătenilor a răbufnit în cele din urmă, după ce la repetatele apeluri adresate autorităţilor ultimii ani nu au primit nici un răspuns.

Rudele lui Xue au declarat că el a fost victima brutalităţii poliţiei şi trupul său prezenta  semne de lovituri . Ei au respins concluzia  oficială că a murit de un stop cardiac după ce a fost interogat în 9 şi 10 decembrie”, se spune printre altele în articolul amintit

Nu voi continua traducerea pentru că nu am intenţia aceasta, dar mi se pare fie tendenţios, fie neprofesionist modul în care se dau informaţii trunchiate.  Aceste informaţii nu ne afectează în mod direct, însă manevrarea informației locale poate naşte confuzie şi sentimente şi acţiuni periculoase. Este adevărat ce mi-a spus un tânăr ziarist: „Ziariştii sunt cei mai mari mincinoşi”

2 gânduri despre „De dragul nu ştiu a ce , „Realtatea Web” transmite ştiri neprofesional.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.