DEUS EX MACHINA


DÉUS EX MÁCHINA loc. adv. expresie pentru rezolvarea neverosimilă a unor situații dificile. (< lat. deus ex machina, zeul din mașinărie)
Sursa: MDN | Adăugată de raduborza | Greșeală de tipar | Permalink

Definitia DEX on line!

Da, România este într-o situaţie dificilă şi soluţia de rezolvare este greu  de găsit!Ceva de genul acesta a vrut să ofere Traian Băsescu, prin apelul său disperat al lui Băsescu la un moratoriu!

MORATÓRIU1 ~ie (~ii) Care acordă un termen de plată (amânat). /moratorio, lat. moratorium, germ. Moratorium
Sursa: NODEX | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink

Definitie DEX on line!

Dacă se face o înţelegere acum, între toate partidele parlamentare, lupta de după va fi şi mai destructiva!

Si celelalte definiţii au acelaşi tip de explicaţii. Deci ce datorie vrea sa o amâne de la plata dl. Băsescu?  Plata prostiilor sale şi ale haitei de hiene ce îl slujesc?! Ei bine nu! Un nu răspicat!

Ce ma îngrijorează cel mai mult este lipsa de coeziune a opoziţiei,în special a liderilor! Dl Ponta şi dlsă lase „ciocul mai mic” Avem nevoie de ei să scoată ţara din criză, fără Băsescu & camarila. Disputele răutăcioase nu fac decât să facă  alegatori sa gândească:” Antonescu Nici cu ăştia n-o să ne fie bine”

„Preşedintele ar trebui să se abţină să mai încalce Constituţia, să îşi bată joc de instituţiile fundamentale ale ţării cum este Parlamentul. Zilele trecute a spus că parlamentul este împotriva interesului naţional. Interesul naţional nu îl poate defini preşedintele. Preşedintele poate să vorbească prin prisma modului în care vede el interesul naţional, dar nu e obligatoriu ca acesta să fie interesul naţional. S-ar putea să fie interesul preşedintelui. Şi aşa cum ştim, de şase ani, este interesul lui”. Vorbe înţelepte spuse de Dl Tăriceanu!

Soluţia neverosimilă,miraculoasă va veni,în cele din  la urmă tot de la POPOR!

POPÓR ~oáre n. 1) Comunitate de oameni care locuiesc pe același teritoriu, vorbesc aceeași limbă și au aceleași tradiții culturale. 2) Ansamblu de persoane care locuiesc pe un anumit teritoriu; populație. 3) Totalitate de oameni de o anumită naționalitate; neam; seminție. 4) Masă formată din oamenii muncii ai unei țări. 5) pop. Mulțime de oameni; lume. /cf. lat. populus, it. popolo
Sursa: NODEX | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink, dex on

POPORUL ROMÂN!

 

2 gânduri despre „DEUS EX MACHINA

  1. Nu a cerut nimic basescu. A indicat doar care sunt vinovatii pentru ce se va intampla in 2011. Asta e singurul lucru la care se pricepe al naibii de bine. Sa dea vina pe cineva

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.