Toamna nu-i ca vara!


A venit toamna cu nunţile ce ţin câte  o lună ale, spoitorilor, dar şi cu sentimentul celor ce par a fi „denumiţi” responsabili că mai trebuie să păcălească olteniţeanul amărât! După ce că „blocanului” (celui mai amărât pentru că cei cu niţel cheag au tras gaze) i s-a tras ţeapa de rigoare : „datorii neneacă”… a început să umble maşina să facă pipi pe străzile oraşului. de fapt doar pe străzile centrale. Să vadă amărăşteanu’premaru’ Ţone are grijă de el!  Doar dom’ne am udat toată vara buruiana stadionului să facem fericiţi fotbalagii cu patru clase! e am făcut oare cu banii?? I-am păpat şi la iarnă blocanul mai amărât căldură ioc! La Termourban, Ecosal, Ecoaqua gem birourile de cucoane şi cuconi doldora de bunăstare. Au sevici! Iau bani de la prostul plătitor de impozite!

În afară de câteva societăţi care produc  ceva în Olteniţa, ( Metelica, Croitoriile, Densit, Eurotehnic, Stentor) deci încasările lor aduc bani la bugetul local și de stat, restul sunt niște „necrofagi”, alături de noi pensionarii. E o comparație extremă, dar cred că actuala societate românească, aşa este definită mai bine. Ucide pruncii prin înfometare dar şi pe cei ce au ridicat acestă Românie mare. Şi cine vine să conducă? Facultişti cu facultăţi la bani mulţi, parveniţi, arivişti, ţaţe ce au privit lung la o bucată de carne şi acum nu se mai uită la calitatea ei.

Vânzătorii de cartofi cu 60% pământ în ei au ajuns prinţi! Când au fost ape mari pe străzile Olteniţei , au pus palma în fund şi au spus : iarna nu-i ca vara! Soluţii există şi comuniştii le-au pus în aplicare. Noii emanaţi le-au „eradicat”vezi clipul :

Acum cel cu nume de primar vine şi trimite stropitoarea pe străzi. Atunci când era nevoie nu făcea dar probabil o limbă lungă i-a şoptit la ureche: „dă mă nene nițea apa pe ulița că te hau!”

De fapt la banii lui nu văd ce s-ar mai teme!

 Persoane competente, cu facultate făcută la zi când facultatea nu era o bagatelă (înainte de 1989), au fost trecute la decor. Păcat de inteligenţia românescă.

Vreau să spun că Milescu a fost subiectul meu preferat de discuție cu străzi vândute,etc. : La fel ca şi după Iosin, în urma lor a rămas ceva ce care epigonii trebuie să distrugă. De fapt nu epigoni, necreofagi¹!

PS. http://youtu.be/FXPvHfETXpE

Condoleanţe domnului viceprimar, dar poate a fost vorba de Divinitate la el! Oricum era cu bun simţ şi frică de Dumnezeu!

¹NECROFÁG ~gă (~gi, ~ge) și substantival (despre unele animale) Care se hrănește cu cadavre. /<fr. nécrophage
Sursa: NODEX (2002) | Adăugată de siveco | Semnalează o greșeală | Permalink


Un gând despre „Toamna nu-i ca vara!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.