Ebola, boala comunităţilor cu nivel scăzut de civilizaţie


ebola-virus

«Boala virală Ebola sau febra hemoragică Ebola  se propagă în comunități prin transmitere interumană, ca urmare a contactului direct (piele lezată sau mucoase) cu sângele, organele, secrețiile sau lichidele biologice (urina, saliva etc.) ale persoanelor infectate, sau prin contact indirect prin intermediul mediilor contaminate cu aceste lichide. Ritualurile funerare în care rudele și prietenii celor decedați se află în contact direct cu corpul decedatului pot juca, de asemenea, un rol în transmiterea virusului Ebola. Sperma poate continua transmiterea virusului până la șapte săptămâni după însănătoșirea clinică.»

Sursa Wikipedia

«”Suntem pe cale de a pierde lupta”, a spus el în cadrul unei conferințe de presă la sediul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare în Europa (OCDE) de la Paris.

„Unele țări nu se preocupă decât de propriile lor frontiere”, ceea ce este „extrem de îngrijorător”, potrivit lui Jim Yong Kim. „Nu am conștientizat încă solidaritatea necesară” la nivel internațional, a adăugat el.» se spune într-un articol de pe agerpres

Din cele prezentate aici am înțeles că boala se poate propaga mai ușor în medii sociale unde nivelul de cultură este scăzut. În România am văzut persoane coborând din mașini luxoase suflându-și nasul pe trotuar sau aruncând o flegmă uriașă în același fel. Oameni cu averi uriașe! Așadar principalul factor de răspândire este un slab nivel de civilizație al societății, al comunității.

Se presupune că liliecii frugivori din familie Pteropodidae sunt gazdele naturale ale virusului Ebola. Sursa Wikipedia

S-ar părea că aceasta teorie este falsă. Iată ce spune Un profesor din SUA susţine TEORIA CONSPIRAŢIEI în epidemia de Ebola.

Există relatări conform cărora Departamentul american al Apărării a finanţat teste pe oameni cu virusul Ebola iar aceste teste au început cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea epidemiei în Guineea”, scrie Broderick, care este profesor asociat la Delaware State University.

Articolul scris de el este un fel de scrisoare deschisă către populaţia lumii: Ebola, AIDS Manufactured by Western Pharmaceuticals, US DoD?

Mai multe în articolul următor!

2 gânduri despre „Ebola, boala comunităţilor cu nivel scăzut de civilizaţie

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.