Similitudini


„Nu ştiu cît ar putea să fie de bine şi faptul că moldovenii noştri s-au dovedit a fi mai şmecheri decît toată politica financiară a UE. Pentru cădeşi multe ţări din Uniunea Europeană se confruntă cu condiţii economice dificile, ca urmare, o parte din moldovenii care au plecat peste hotare în căutarea unui cîştig nu reuşesc să-şi găsească de lucru, fluxul remiterilor la sfîrşit de an nu s-a redus faţă de perioada anterioară din 2011”. Iată aşa. Baliverne cu crize şi proteste în Grecia, planuri Merkel – Sarkozy sau suspiciuni titrate “Viitorul UE incert”: moldovenii noştri nu se pierd. Nu-i ia nici un fel de foc şi pară europeană. Poate de aceea că greul lor e mai mare şi ştiu bine că n-au pe cine sau pe ce conta. De aceea nu credeţi cînd citiţi “totuşi, BNM prognozează că în cazul agravării crizei în Europa Occidentală fluxul de remiteri ar putea să scadă în 2012”. Criza în Europa Occidentală are în vedere “case mari”, nu tradiţionalele fronturi de muncă ale moldovenilor. Care se mulţumesc  cu banii  pe care nu i-ar accepta niciodată europenii. Aşa că aici mari perturbări nu sînt de aşteptat în viitorul apropiat. Iată, dacă ne vom integra european, cum ni se promite, atunci va fi altfel, însă deocamdată n-ar trebui să ne frămînte întrebări de acest fel.”

Un articol din   Moldova Suverana semnat de Lilia GRUBÎI,

2 gânduri despre „Similitudini

  1. Probabil nu ai înţeles. Este vorba de un articol dintr-o revistă din Republica Moldova, pe care îl poţi citi în integralitate la link-urile indicate. Eu am spus că situaţia din Moldova se aseamănă cu cea din România, în ceea ce priveşte această temă.

    Apreciază

  2. …Cam aburita stirea asta….se incearca a se spune de multe lucruri deodata si nu se poate intelege nimic….Chiar „alan-dala” este redactata stirea…Si sa ma fac mai pe intelesul tuturor, cam asta poti intelege din stirea de mai sus : .”….merg pe carase, uite cioara cum Zboara, galeata e plina, de ce sa merg pe jos, melcul e in iarba”…..DECI, NICI DRACUL NU MAI INTELEGE NIMIC CAND CITESTE…De parca in occident , numai moldovenii ar lucra, ca cei din ardeal sau banat nu lucreaza, sau alti romani din tzara, pe bani mai putini, dar siguri….Totusi este bine ca lucreaza, mai rau era daca nu munceau pe cat li se ofera, si stateau in curte, cum fac tziganii pe la noi si danseaza in curte, dar cu foamea in gat….Picatura cu picatura, asa se umple paharul, nu stand degeaba si asteptand din cer, asa se strange banul pentru nevoi personale…Pe mult sau pe putin, trebuie sa muncesti, daca vrei sa mananci, nu ca unii ar fi smecheri iar altii fraieri !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.