Atenţie parlamentari Români!


Săptămâna trecută, la mai mult de 70 zile după ce preşedintele Obama a trimis armata noastră pentru a ataca Libia fără o declaraţie de război a Congresului, Camera Reprezentanţilor a votat în cele din urmă  cele două rezoluţii care încearcă sa tina în frâu preşedintele. Această dezbatere a fost aşteptată de mult timp, mai ales ca  sondajele arată ca  americanii sunt din ce în ce mai frustraţi de lipsa de reacţie Congresului. Potrivit unui sondaj CNN săptămâna trecută, 55 la sută din poporul american  crede că Congresul, nu preşedintele, ar trebui să aibă autoritatea finală şi să decidă dacă Statele Unite ar trebui să continue misiunea sa militară în Libia. Cu toate acestea, pentru mai mult de 70 zile Congresul a ignorat obligaţiile sale constituţionale şi a permis preşedintelui de a-i uzurpa autoritatea .

„În cele din urma, congresmanul Dennis Kucinich a reuşit sa prezinte o rezoluţie afirmând că în conformitate cu Constituţia, autoritatea care hotăraşte asupra  războiului  este  Congresul. În rezoluţia sa el  a declarat : “Congresul a transmis preşedintelui sarcina ca în maxim 15 zile de la adoptarea rezoluţiei să retragă armata Statelor Unite din Libia.”

Oponenţii  rezoluţiei de retragere au declarat că termenul limită de 15 de zile este  prea scurt. „Dar, aşa cum am subliniat în timpul dezbaterii, preşedintele a atacat Libia brusc – el nu s-a deranjat măcar să consulte Congresul – aşa că de ce nu se poate ca el sa pună  capăt acţiunilor militare la fel de brusc? Atunci când membrii Congresului am  depus un jurământ pentru a apăra Constituţia, nu ne-am angajat să apărăm numai pe bucăţi, puţin şi când ne convine. Dimpotrivă, noi trebuie să apărăm cu fermitate şi în totalitate din momentul în care am depus acest jurământ. Sunt  mulţumit că 87 republicani au reuşit să pună  Constituţia pe primul plan  şi au sprijinit această rezoluţie”, a spusDennis Kucinich.

Pun capăt citatului din articolul Holding the President Accountable on Libya  scris de  Ron Paul    June 7, 2011în LewRockwell.com .

Nu am scris decât pentru a arata ca în America preşedintele este subordonat congresului şi poate fi tras la răspundere pentru orice greşeală. La ei parlamentul nu acoperă greşelile prin adoptarea unor rezoluţii şi legi care sa legifereze  o greşeală. La noi ca la nimeni. Se dau hotărâri de guvern la instrucţiunile preşedintelui, iar apoi Parlamentul le adopta chiar prin frauda anastsita. Legile  se fac şi guvernul conduce chiomb şi interesat.

De când americani au invadat Iugoslavia, pot spune ca ii cam urăsc dar,aceasta atitudine a Congresului American m-a făcut sa ma uit mai atent la ei.

Oricum, la noi nu sunt şanse ca parlamentul sa fie atât de respectat,”greşind” votul şi aşteptând intervenţia preşedintelui pentru a şi-l corecta .

4 gânduri despre „Atenţie parlamentari Români!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.