Despre cele vesnice si firme de servicii funerare

Despre cele vesnice si firme de servicii funerare

Despre cele vesnice si firme de servicii funerare
Despre cele vesnice si firme de servicii funerare

Când suntem tineri şi puternici nu ne gândim la lucruri rele. Îmi aduc aminte că în anul 1973 când m-am angajat ca muncitor, pentru întâia dată, gândeam aşa: „Nu mă apucă anul viitor aici pentru că am să reuşesc la facultate.”

Ei bine nu am reuşit la facultate ci la o şcoală postliceală. Ulterior am plecat în armată unde am satisfăcut stagiul militar. Acolo am avut primul meu contact mai apropiat cu oamenii decedați. A fost nevoie ca eu si alți doi camarazi  să  transportăm pe un coleg de-al nostru, care era împușcat, la morga.

A fost o experienţă care mie mi s-a părut groaznică. Aveam impresia că pentru mine nu va veni vremea de a mă despărţi de această lume, întâmplarea provocându-mi şi azi coşmaruri.

Datorită acestei experienţe am început să apreciez activitatea pe care o desfăşoară o firma servicii funerare.

Pe parcursul vieţii am avut ocazii nenumărate de a mă ocupa de înmormântări sau alte evenimente nefericite. Atunci am înţeles ce poate o firma de servicii funerare pentru ca cei îndoliaţi să poată să îşi ia rămas bun în linişte de la cei trecuţi la cele veşnice.

Am ajuns la o vârstă destul de înaintată, şaizeci şi trei de ani şi mă gândesc că viaţa nu este eternă. Chiar daca nu eu mă voi ocupa de propria înmormântare am început să caut firme de servicii funerare. Poate aşa voi reuşi să uşurez sarcina urmaşilor mei.

Ceea ce fac eu se aseamănă cu ceea ce fac ţăranii de la munte.  Îşi cumpără scânduri pentru sicriu, le rindeluiesc şi le croiesc, după care aşează în pod pentru ca să uşureze sarcina celor ce îi vor înmormânta. Apoi tot la ţară oamenii îşi pregătesc şi materialele ce vor împodobi sicriul, cumpără prosoape, etc.

Despre cele vesnice si firme de servicii funerare
Despre cele vesnice si firme de servicii funerare

Aceste activităţi care par a fi morbide sunt făcute astăzi de firmele de servicii funerare aşa cum este Agenția funerara ADYSIM.

Despre cele vesnice si firme de servicii funerare
Despre cele vesnice si firme de servicii funerare

Pachetele de înmormântare oferite de aceştia sunt foarte generoase şi după toate buzunarele.

Iată oferta ADYSIM:

„Agenta funerara Adysim a luat ființă încă din anul 2007 având ca obiect de activitate serviciile funerare complete.

Compania noastră vine in ajutorul persoanelor îndoliate, in clipe de maxima suferința, preluând, atât cat ne este permis, sarcinile aferente ceremoniei de înmormântare. Venim în sprijinul Dumneavoastră cu mult devotament, un maxim profesionalism si necesara discreție de care toți avem nevoie in clipele tragice din viața noastră.

Va puteți baza pe noi oricând, 24/24h, 7 zile din 7!

Orice pachet de înmormântare se poate achita cu talonul de pensie. Se oferă diferența de preț.”

Important că pe cel care contractează înmormântarea nu îl costă nimic. El se angajează printr-un contract ca acel ajutor dat de casele de pensii să poată fi încasat de firma de servicii funerare. Totodată casa după decontarea tuturor cheltuielilor va returna o sumă care reprezintă diferenţa dintre suma ce revine ca ajutor de înmormântare şi cheltuielile reale rezultate ca urmare a organizării înmormântării.

Pachetele sunt variate începând de la cele în care sunt incluse toate serviciile de înhumare dar şi cele care includ incinerarea.

Un alt lucru bun este că aceste servicii nu se reduc numai la raza Municipiului Bucureşti ci se desfăşoară pe o rază de şapte zeci de kilometri în jurul acestuia.

Sper că nu v-am întristat, dar e bine să ştim ce ne aşteaptă!

7 gânduri despre „Despre cele vesnice si firme de servicii funerare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.