Tratamente naturiste, vitamine si minerale


Tratamente naturiste, vitamine si minerale
Tratamente naturiste, vitamine si minerale

Antioxidantii sau nutrienți din alimentele sunt substanțe pe care oamenii le consumă și care pot preveni si încetini deteriorarea oxidativa a corpului uman. Antioxidanții sunt substanțe nutritive care protejează celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Distrugerea celulelor provocată de radicalii liberi este considerată a fi factorul determinant în procesul înaintării în vârstă și în evoluția bolilor.

Tratamente naturiste, vitamine si minerale
Tratamente naturiste, vitamine si minerale

Radicalii liberi sunt molecule instabile care provoacă distrugerea celulelor sănătoase din organism. Acțiunea nocivă a radicalilor liberi poate provoca în timp boli cardiovasculare, îmbătrânire prematură, cancer și alte afecțiuni cronice.

Antioxidanti naturali sunt întâlniții în alimente banale cum sunt fasolea roșie, fructele de pădure: afine, mure, coacăze negre, prune, kiwi, anghinarea, strugurii roșii și vinul roșu, morcovii merele, cartofii, nuci și în multe legume. Unul dintre cei mai buni oxidanți naturali este cătina, denumită și ginseng-ul românesc. Aceasta este un antioxidant natural folosită pentru obținerea unor preparate naturale cu rol antioxidant și nu numai.

Autoxidanti există însă şi vitamine şi nutrienţi care se găsesc în anumite plante, care joacă rol antioxidant deosebit de puternic, printre acestea amintind: vitamina A (morcovi, spanac, verdeaţă), betacarotenul şi alte carotenoide (spanac, roşii, cartofi dulci, morcovi, pepene galben, porumb, mango, dovleac, sfeclă, piersici), flavonoizii, vitamina C (ardei gras, căpşuni, roşii, fructe de pădure, conopidă, broccoli, citrice), vitamina E (legume de culoare verde, ouă, ficat, nuci, germeni de grâu, seminţe de floarea-soarelui), zincul (carne roşie, fasole, fructe de mare, cereale integrale, carne de pasăre) şi seleniul (carne de vită, ton, carne de pui, cereale, ţelină, usturoi, mazăre, peşte).

Tratamentele naturiste bazate pe vitamine si minerale sunt tot mai răspândite în ultimul timp mai ales că ele se dovedesc eficiente și netoxice. De fapt oamenii au fost bolnavi și înainte de apariția medicamentelor de sinteză și singurele surse de substanțe ce vindecau era natura.

Multă vreme oamenii de la țară erau mai sănătoși când aveau și un regim alimentar sănătos moștenit din generație în generație. Astăzi chimizarea surselor de hrană face necesară o sporire a sistemului nostru natural de apărare, aceasta fiind  posibilă prin o consumare controlată a acestor antioxidanti și a vitaminelor naturale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s