Bujii incandescente și alte piese


Bujii incandescente și alte piese
Bujii incandescente și alte piese

Dacă vrei să ai un autoturism bine întreținut trebuie să ai grijă de el, să îi schimbi mereu piesele uzate. O piesă uzată întotdeauna duce la defectarea altora și defecțiunile se succed ca în scenariul bulgărelui de zăpadă.

Ca exemplu voi vorbi despre  bujii incandescente. De fapt o bujie incandescentă este necesară în cazul motoarelor diesel.

Dacă motorul este rece pornirea devine dificilă. Frecările interne mari, pierderea de compresie sunt mai pronunțate la temperaturi scăzute, ducând la o uzură mai rapidă a cilindrilor, segmenților și pistoanelor. Din aceste motive motoarele diesel au nevoie de sisteme auxiliare de încălzire a amestecului aer-combustibil pentru pornirea la rece.

Bujii incandescente și alte piese
Bujii incandescente și alte piese

Verificarea acestora la timp și înlocuirea lor duce la o mai bună conservare a motorului, dar și o funcționare mai bună. Când cauți bujii incandescente trebuie să știi că fiecare autoturism are un set de bujii incandescente care este destinat numai acelei mărci.

Aseară am văzut pe un  prieten care avea probleme cu cureaua de distribuție, spunea el,  de la mașina sa, că spune: lasă că mai merge. A mers și astăzi de dimineață a pierdut lichidul de răcire pentru că era altă defecțiune la pompa de răcire. Pompa a fost blocată și cureaua s-a rupt și ea din această cauză.

Nu mă considerați un negativist ci dimpotrivă ca pe un om prevăzător. Dacă prietenul meu încerca să repare aseară mașina sau astăzi fără ca să o mai pornească nu ar mai fi avut nevoie de atâtea piese auto de schimb.

Când cineva are un autoturism trebuie să știe că trebuie să aibă atât un service de încredere cât și un magazin pentru piese auto de schimb. De multe ori ajungi în reprezentanța unei firme care te pune pe linie moartă spunând că nu are piesele în stoc și trebuie să aștepți să le comande la fabricant. Este drept că unele service-uri care sunt reprezentanți direcți ai unor firme îți oferă o mașină  pentru a utiliza în perioada în care autoturismul tău se află în acel service.

În cazul în care ai un furnizor de piese auto de schimb pe care îl cunoști bine poți duce mașina în service-urile agreate de el și atunci acea piesă se găsește mai repede.

Important este să nu te zgârcești cu mașina ta pentru că cine se zgârcește mai mult păgubește!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s