Apa, Uleiul și Combustibilul elemente de baza pentru un motor


Apa, Uleiul și Combustibilul.
Apa, Uleiul și Combustibilul.

Cum sunt legate în natură  cele patru elemente de baza, Apa, Aerul, Pământul și Focul, tot așa la un autoturism sunt esențiale trei elemente fără de care nu poate funcționa: Apa, Uleiul și Combustibilul.

Din această cauză când pleci la drum trebuie să te uiți dacă ai combustibil suficient, ulei bun în motor și apă în sistemul de răcire al motorului.

Pentru că la tipurile vechi de mașini se întâmpla că se mai folosea și ulei de motor auto, de vară și pe timpul iernii, diluat de obicei cu motorină de mecanicii ad-hoc, astăzi la mașinile actuale trebuie să folosești ulei de motor adecvat, marca și caracteristicile din instrucțiunile mașini. De asemenea trebuie să urmărești cu atenție kilometri parcurși sau orele de funcționare pentru ca să faci un schimb de ulei după toate regulile. Un ulei de motor adecvat și un schimb de ulei făcut la timp te scutește de multe cheltuieli suplimentare.

La fel de importante sunt și piesele de schimb. În toate ocaziile trebuie să privim situația unei defecțiuni în ansamblu mai ales dacă acea defecțiune este cu caracter repetitiv sau se produce anormal din punct de vedere al uzurii normale.

De obicei una dintre cauzele frecvente apărută la piesele în mișcare ale unui motor îl reprezintă schimbul de ulei. Dacă se folosesc ulei, altele decât cele indicate de fabricant sau dacă se mai amână schimbul de ulei sau filtrele nu se curăță la timp fiți sigur că veți avea defecțiuni mai dese și mai grave la mașina dvstră.

Alt motiv pentru care piesele se schimbă mai des decât ar fi necesar este că defecțiunea nu este privită în ansamblu. Dacă o curea de transmisie se rupe prea des și nu se verifică și starea subansamblelor pe care le antrenează, atunci se scapă din vedere un fapt minor poate. Fie un dispozitiv s-a deplasat puțin, fie un rulment s-a uzat și axul care antrenează fulia care este în contact direct cu cureaua are joc, fie alte o mie de motive. O verificare superficială a defecțiunii duce la o uzură mai mare a mașinii, dar și o impresie greșită asupra pieselor de schimb. Orice lucru, cât de bun ar fi are și el o perioadă de viață limitată. Această perioadă poate fi scurtată de folosirea lui în mod neadecvat.

Așa că aveți grijă, când aveți o defecțiune apelați la serviciile unui mecanic iscusit.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s