Lifturi, ascensoare și scari rulante


Lifturi, ascensoare și scari rulante
Lifturi, ascensoare și scari rulante

În urmă cu o lună am mers în vizită la un prieten ce locuiește într-o clădire veche din București. Liftul avea aspectul unuia de acum un secol. Chiar mi-era teamă să mă urc în el. Când totuși m-am urcat și am văzut utilările interioare am înțeles  că este vorba de un lift modern cu aspect retro.

Ei bine la noi în România există clădiri cu lifturi  moderne și altele cu câte un lift mai învechit. Indiferent de starea în care se află orice lift din locuința dumneavoastră  MP Ifma îl aduce la parametri de ultimă oră atât ca siguranță în exploatare cât și ca design.

Pentru montarea unui ascensor, nou, modern în clădiri mai vechi a apărut o nouă oportunitate anul acesta. În cazul clădirilor în care se fac lucrări de reabilitare termică a clădirii proprietarii pot fi ajutați să ia credit bancar garantat de stat dacă vor să înlocuiască lifturile cu durată de viaţă depăşită

Trotuare rulante
Trotuare rulante

Poate ați văzut lifturi moderne atunci când ați fost la Arenele Naționale din București unde ați văzut și ați urcat sau coborât cu ascensoarele panoramice IFMA cu pereți integral din sticlă care sunt soluția arhitecturală și funcțională perfectă, un atu în plus pentru ca stadionul să se ridice la standardele internaționale.

Un ascensor poate fi construit numai după studii serioase asupra stării construcției expertiză ce trebuie făcută de specialiști în construcții.

În trendul modern un loc important în amenajările din spatiile publice îl au scările rulante, atât cele în plan oblic cât și cele în plan orizontal, gen trotuar. Scările rulante și trotuarele rulante sunt proiectate să îmbunătățească traficul din clădiri și să ajute la transportul persoanelor pe distanțe lungi.

Trotuarele rulante înclinate pentru centre comerciale, magazine de mari dimensiuni, supermarketuri și construcții similare pot fi construite cu înclinații mici de : 10º, 11º și 12º. În acest fel ele pot fi folosite fără nici un alt dispozitiv ajutător de persoanele cu dezabilități care se deplasează în căruț.

 Societatea Română de Ascensoare, IFMA,  a fost înființată în anul 1960, iar în anul 1998 a fost privatizată devenind partener MP. Din 2009 a devenit parte a MP.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s