Ceas barbatesc. O mică istorie a ceasului


Ceas barbatesc, XONIX CROSSFIT
Ceas barbatesc, XONIX CROSSFIT

Atunci când vrei ceasuri barbatesti ieftine cauți pe la diferite magazine de cartier sau la diferite tarabe din târguri. Dar acelea sunt, așa cum li se zice ceasuri de unică folosință, așa că dacă dorești ceasuri barbatesti ieftine, dar și ceasuri barbatesti de calitate te sfătuiesc să le cauți la Ceasmania.ro.

Un ceas barbatesc din categoria ceasuri ieftine, oferit de cei la Ceasmania este și  ceasul bărbătesc, XONIX CROSSFIT, cel din imagine. Este un ceas cu Quartz, având un mecanism Miyota cu carcasa din plastic negru, cu  cronograf, afinaj data, afișaj 2 fusuri orare, afișaj ziua săptămânii, afișaj luna, alarma, temporizator.

O altă variantă mai ieftină ar fi un ceas barbatesc Boxy, MARK MADDOX, cu carcasa din alamă și tot cu același mecanism Miyota, din gama ceasurilor cu Quartz.

Pentru a alege totuși este nevie să vizitați site-ul Ceasmania.ro dar și fursec.ro unde găsiți un talon de reducere pentru ceasuri barbatesti de la Ceasmania. Poți cumpăra  Ceasuri Guess cu cea mai mare reducere văzută în ultima vreme. Pe Ceasmania.ro cumperi ceasuri Guess PopSugar cu 150 lei mai ieftine decât prețul pieței, folosind  codul cuponului de pe  fursec.ro și atunci ai ceasuri ieftine!

Iată și o mică istorie a ceasurilor purtate fie în buzunar, fie la mână:

Ceasurile nu au fost purtate în buzunare până în secolul 17, când ceasurile au văzut o dezvoltare mare. Înainte ca ceasurile de mână să devină populare în 1920, ceasurile erau purtate în buzunare, aveau capac și erau atașate de un lănțișor.  O sursă indică proveniența cuvântului ceas în engleză („watch”) de la un cuvânt din vechea limbă engleză woecce care înseamnă „persoană de ceas” („watchman” în engleză), din cauză că era folosit de paznicii orașelor pentru a urmări timpul scurs pe durata schimburilor în care lucrează.

Conceptul de ceas de mână merge înapoi la producerea celor mai vechi ceasuri din secolul 16. Elisabeta I a Angliei a primit un ceas de la Robert Dudley, în 1571, descris ca fiind un ceas de mână. De la început, ceasurile de mână au fost purtate aproape exclusiv de femei, în timp ce bărbații au folosit ceasuri de buzunar până la începutul secolului 20.

Primii bărbați care au purtat ceasuri de mână au fost oameni militari, spre sfârșitul secolului 19, atunci când a devenit importantă sincronizarea tacticilor în timpul războiului, fără a folosi semnalizări care ar fi atras atenția inamicului dezvăluind astfel planurile.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s