Plase de pescuit si alte plase


Plasele tale de pescuit de la Romnets
Plasele tale de pescuit de la Romnets

Cei mai în vârstă ne amintim sloganul de pe vremea lui Ceaușescu: „Nici o masă fără peşte”.

Cu toate că părea un lucru rău, totuși consumul de peşte este unul cât se poate de sănătos. Problema este cum îl aducem la noi pe masă.

Pescarii amatori folosesc undiţe şi lansete, dar pescuitul sportiv nu asigură necesarul de peşte pentru consumul populaţiei. Nici peştele oceanic nu este o soluţie. El ajunge în magazinele Româneşti deja congelat. Pestele din crescătoriile româneşti este deja asemănător cu porcii din fermele de îngrăşare care sunt hrăniţi cu concentrate furajere.

Soluţia ideală este peştele care se pescuieşte în regim industrial din lacuri şi râuri naturale. Pentru a  desfăşura această activitate este nevoie de plase de pescuit, iar producătorul cel mai important din România se pare că este Romnets Corporation.

Aceştia produc sau distribuie plase din materiale moderne şi uşoare, mult mai uşor de manevrat decât cele folosite acum 50 de ani.

Sfoara impletita la Romnets.ro este de asemenea rezistentă şi poate avea întrebuinţări diferite, de la legarea plaselor la amararea ambarcaţiunilor mai mici etc.

Sforile împletite care se găsesc aici au dimensiuni între Ǿ3 mm şi Ǿ 20 mm, multe dintre ele putând fi folosite chiar de alpinişti în ascensiunile lor pe crestele stâncoase.

Alte produse care sunt comercializate de Romnets sunt plasele pentru agricultură, dar şi pentru terenurile de sport ca si cele ce împrejmuiesc unele zone de lucru unde se fac construcții, dar şi plase profesionale de protecție pt. containere, camioane si remorci de transport gunoi.

La început am vorbit despre pescuit şi plase de pescuit şi în acest context trebuie să menționez că Romnets Corporation SRL a finalizat si lansat versiunea site-ului in limba bulgară. Acest pas important face parte din strategia companiei de extindere pe piețele din regiune.

Personal am avut ocazia să testez aceste plase de pescuit când am mers cu un prieten, pescar profesionist, la pescuit pe Dunăre. Atunci când am început să tragem setca (plasa de pescuit) în barcă aceasta era aşa de uşoară că parca se strângea singură, în locurile unde nu era peşte agăţat în ea. Îmi aduc aminte ca si acum 40 de ani am fost tot aşa cu prieteni pescari profesioniști, undeva pe un lac, şi trăgeam cu greutate de setci.  Acelea erau făcute dintr-o aţă grea de relon şi lucrau iarna cate 2-3 pescari la una.

Vă urez poftă bună la pește prins cu plasele de la Romnets

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s