Amenajări interioare, bricolaj și alte sfaturi utile


Amenajările interioare au început să devină tot mai accesibile oricărui om care are o anumita aplecare către lucrul manual. Sculele de bricolaj care au devenit tot mai accesibile ca preț, ajută mult pe cei ce vor să facă pentru casa lor unele amenajări interioare.

Cei care vor să obțină un confort termic mai bun au început să facă, pe lângă izolația exterioară cu polistiren și dublarea pereților interiori prin montarea pereților falși de rigips, cum mai este cunoscut ghips cartonul. Din păcate există mulți meseriași făcuți la”apelul de seară” care nu iau în considerație starea peretelui de bază. Acesta trebuie verificat și daca sunt urme de umezeală sau igrasie trebuie îndepărtate acestea și apoi să se treacă la montarea pereților falși. Altfel în spatele pereților falși se va dezvolta o fauna microbiană dăunătoare sănății. Pentru realizarea unor pereți utili trebuie avut în vedere și tipul de placi de rigips pe care le alegi. Aceste placi de rigips se găsesc într-o mare varietate de sortimente, dar pentru alegerea lor este bine să apelăm la cunoscători, sau să ne documentăm bine în magazinele de specialitate sau pe internet.

Acum să vorbesc puțin și despre caramizi. Izolația termică cu diferite materiale de construcție este utilă numai în anumite cazuri, în altele având un efect minor sau chiar este inutilă.

În cazul pereților de caramida cu goluri verticale, pereți cu grosimi de 50 de centimetri, orice sistem de izolație termică devine o cheltuială inutilă. Pereții din caramizi si blocuri ceramice cu goluri verticale sunt, prin construcția lor, elemente de izolare termică. Golurile de aer din interior joaca rolul de izolator așa cum la plăcile de polistiren îl joaca golurile de aer din interiorul plăcii.

Nu îndemn pe nimeni să nu facă izolație termică fie interioară cu placi de rigips fie exterioară cu placi de polietilenă, dar îi îndemn pe toți să verifice cu specialiști în domeniu daca este sau nu este necesară aceasta.

O altă modă care a apărut în ultimul timp este cea a folosirii unor caramizi false pentru exterior și interior, dar acestea numai cu scop ornamental. Am întâlnit multe astfel de finisări cu caramida falsă, în diferite locuri. Folosirea acestui tip de caramida are dublu rol

  1. Estetic
  2. Protejează peretele, la exterior împotriva intemperiilor, la interior împotriva murdăriei. Este mai ușor de spălat.

După cele spuse cred ca se desprinde o idee: bricloajul este o îndeletnicire importanta și relaxantă  dar trebuie întotdeauna să apelezi la specialiști, măcar numai pentru sfaturi.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s