Jocuri de logica pentru copii


Jocuri de logica pentru copii
Jocuri de logica pentru copii

Mintea omenească este un mister, dar și o comoară a fiecărui om. La formarea unei gândiri logice și a unei minți ascuțite pentru un copil se poate apela la  jocuri de logica pentru copii Educlass.  Aceste jocuri de logica pentru copii sunt asemenea exercițiilor fizice pentru un atlet. Dezvoltă mintea și perspicacitatea micuțului, ajutându-l să facă o pasiune din rezolvarea problemelor puse de aceste jocuri de logica. Copilul este interesat de anumite aspecte noi ale vieții și tocmai pe baza acestor interese ale sale se pot folosi jocuri de logica pentru a-i dezvolta aptitudinile necesare în viață pentru a supraviețui dar și pentru a avea performanțe deosebite.

De multe ori spunem astăzi că vedem tot mai des copii superdotați, super ‒ inteligenți. Aceste calități sunt dezvoltate încă de la vârste fragede de părinții care apelează la jocuri de logica pentru copii. Acestea contribuie la dezvoltarea aptitudinilor avute de la naștere dar creează și altele noi pe baza noilor percepții ale copilului.

De câte ori nu ați auzit că un copil spune că vrea să devină zidar, doctor sau altă meserie, dar la maturitate devine cu totul altceva. Această nouă dimensiune a vieții sale și sigur în mare măsură se datorează influenței acestor jocuri logica.

De câte ori nu ați auzit că un copil spune că vrea să devină zidar, doctor sau altă meserie, dar la maturitate devine cu totul altceva. Această nouă dimensiune a vieții sale și sigur în mare măsură se datorează influentei acestor jocuri logica.

Atunci când folosești pentru prima dată sintagma jocuri logica pare ceva curios. O legătură între cele două este mai greu de imaginat, dar  este ceva normal pentru homo sapiens¹ așa cum a căutat și  Johan Huizinga să demonstreze în tratarea temenului despre homo ludens²

Luați de vă jucați pentru a fi mai inteligenți!


¹Omul (Homo sapiens sau Homo sapiens sapiens) este unicul membru existent din clasa dexteritate manuală și utilizare avansată a uneltelor; și în general posesori ai celui mai complex creier și structură a organizării societății sursa Wikipedia

² Homo Ludens sau Omul jucator (care se joacă) carte scrisă în 1938 de istoricul olandez și teoretician cultural Johan Huizinga . Se discută despre importanța elementului joc în evoluția  culturii și societății. Huizinga sugerează că jocul este, în principal o condiție necesară (deși nu suficientă)  a generării de cultură.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s