Razboiul din Siria tot mai sângeros


Armata siriană în zona satului  Sarraf. Sursa Foto SANA
Armata siriană în zona satului Sarraf. Sursa foto SANA

Un grup armat al organizației teroriste DAECH¹ a atacat sâmbătă orașul sirian  Deir Ezzor și a ucis cel puțin 85 de civili și 50 de membri ai forțelor regimului, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) atac care este numit în mass-media de stat masacru.

Agenția guvernamentală de știri a Siriei,  SANA a menționat, citând pe locuitorii din zonă , că: aproximativ 300 de civili au fost ucișiîn atac.
Daca informaţiile vor fi confirmate acesta va fi considerat cel mai mare masacru dintr-o zi se confirma, care a avut loc  în aproape cinci ani de război în Siria.
Masacrul din  Deir Ezzor a fost o ripostă a DAECH la atacul forţelor guvernamentale din  provincia de nord de Alep, unde au fost ucişi  cel puțin 16 de jihadiști, dar şi  urmare a loviturilor  aeriene asupra cetăţii  Raqqa.
Observatorul sirian pentru Drepturile Omului menționată că teroriştii au  ocupat extremitatea nordică a orașului Deir Ezzor, cartierul de nord a Al-Baghaliyeh.

Raportul iniţial arăta că ar fi vorba de 35 de soldați sirieni și ai miliților aliate care au fost uciși în atac multiplu, care include şi un atentat sinucigaș.
A doua zi numarul mortilor a crescut, după cum a menționat observatorul din Marea Britanie care a spus au fost ucişi şi civili.
Acesta a spus cele mai multe dintre victime au fost executate în AlBaghaliyeh, citând surse locale„, SANA denunțat  masacrul”: „Organizaţia teroristă Daesh (IS)au efectuat un masacru în AlBaghaliyeh, susținând că au fost ucişi mai multe  300 de civili, majoritatea femei, copii și vârstnici„.
Prim-ministrul sirian Wael al-Halaqi spunand a spus că răspunderea juridică și morală pentru pentru acest masacru barbar și laș se află pe umerii tuturor statelor care susțin terorismul și acest grup armat takfiri (extremişti sunniţi)”.
Potrivit observatorului OSDO, Rami Abdel Rahmane, Daech a cucerit circa 60 la sută din orașul Deir Ezzor, capitala provinciei cu același nume într-o regiune bogată în petrol la granița Irakului.
Luptătorii săi au efectuat mai multe atentate sinucigașe împotriva forțelor regimului de la Deir Ezzor și a preluat controlul asupra cartierului AlBaghaliyeh și alte teritorii.
Acelaşi observator a declarat că avioane rusești au fost efectuarea atacuri aeriene grele în sprijinul forțelor de regim şi  au căutat să respingă pe jihadiști.
Ofensiva Alepo
Trupele guvernamentale  au fost blocate în ciocniri înverșunate cu IS în provincia Aleppo, şi cel puțin 16 jihadiști au fost ucişi în timpul  unui atac eșuat asupra unei  poziții a regimului Bashar al-Assad în apropierea orașului AlBab.
Televiziunea de stat, de asemenea, a raportat că forțele regimului au respins un atac asupra oraşului.

Directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, a declarat că circa 400 de civili au fost răpiți la Al-Baghaliyeh, o suburbie a orașului Deir Ezzor și în alte zone din apropiere, și duși în regiuni controlate de Statul Islamic.

Agenția oficială de presă siriană SANA a anunțat anterior că cel puțin 300 de persoane au fost ucise în atacurile jihadiștilor asupra Deir Ezzor„, spune Agerpres


 

¹În articolul meu „Daech, ISIS, Stat Islamic, noțiuni diferite” am explicat clar de ce această organizație  trebuie denumită astfel. Daech, fr. Daesh en.

Reclame

2 gânduri despre „Razboiul din Siria tot mai sângeros

  1. Razboiul din SIRIA nu se va finaliza asa de curand din cauza celor doua mari puteri mondiale si NUCLEARE, SUA si RUSIA care au INTERESE politico-economice in acea parte a lumii ! 😦
    In rest, SANATOSI sa fim ca „belelele vin cand nici nu te astepti ” ! 😦
    Weekend placut Mugurel ! 🙂
    Aliosa.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s