Tinerii obraznici ai guvernului Ciolos


Biriș 2„A se vedea si sistemul de pensii, care nici el nu o duce tocmai bine, iar atunci cand noi, „decretii” vom fi iesit la pensie sistemul se va prabusi in lipsa unor masuri serioase inca de azi (trebuiau de ieri, dar asta e…).”

Această parte a declarației secretarului de stat în Ministerul Finanțelor, Gabriel Biriș, făcută pe pagina sa de facebook  m-a făcut să mă gândesc la acei tineri care tot postează pe facebook injurii la adresa bătrânilor, pensionarilor numindu-i: „profitori, relicve vii, persoane ce trebuie să se mute la cimitir, etc”. Oare Gabriel Biriş nu înțelege că dacă ia niște măsuri dure precum celor luate de guvernul Boc în ceea ce priveşte tăierea pensiilor va trebui să se mute în Cipru.

Pensia este văzută în România ca o formă a solidarităţii sociale.  Dar dl Biriş s-a întrebat cât din pensia sa vor mânca actualii senatori, deputaţi, aleşi locali, cu aceste pensii nesimţite pe care şi le-au votat? Este vorba si de pensiile unor militari. Exemplu concret este un fost plutonier adjutant de miliţie care a avut 3200 de lei pensie, iar soţia sa, ca urmaş primeşte, 1600 lei fără ca ea să fi contribuit măcar o zi la sistemul de pensii nici în regimul trecut, nici acum.

Nu voi uita nici declaraţia ce a dat naştere la un  curent puternic în opinia publică aceea referitoare la persoanele care nu au realizat venituri timp de 6 luni. Sunt cazuri în care unele persoane nu au realizat venit poate de doi ani. Sunt nepoți care sunt crescuți ed bunici dintr-o pensie de 800 de lei. Chiar dacă au absolvit  o formă de învăţământ aceștia nu se pot încadra nicăieri. Cum să mai plătească bunicii din cei 800 de lei din care trăiesc trei persoane încă 40 de lei pentru CAS.

Se vede că în acest guvern de tehnocraţi avem miniştri puţin cam, „nepoliticoşi” ce ne trimit să muncim pe 2 lei în Spania sau care fac precum Gabriel Biriș şi fac asemenea declaraţii. Un guvern de tehnocraţi înseamnă unul de specialişti nu unul care să îşi bată joc de popor precum cele politice. Singura explicaţie pe care o găsesc este că aceştia sunt nişte băieţi de bani gata, deja învăţaţi să eludeze legile româneşti şi ele destul de strâmbe şi părtinitoare. (v. Companii offshore pe care nu au timp să le desfiinţeze – Declaratie Biriș pe facebook)

Biris1Singurul lucru pe care aceşti funcţionari îl fac bine este să insulte inteligenţa românilor obişnuiţi cei ce sunt „talpa ţării!”

Şi altă declaraţie care se pare că s-a uitat cea a Ancăi Dragu, noul ministru al Finanţelor: referitoare la statele BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“ dar care jigneşte oamenii de rând.

Eu i-aş întreba pe aceşti doi „decreţei”  cum au făcut averile într-o ţară unde nu se munceşte? Chiar dacă ei au fost cinstiţi nu s-au îmbogăţit de pe urma săracilor?

7 gânduri despre „Tinerii obraznici ai guvernului Ciolos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.