Pitici de gradina, plante pentru foisor sau mansarda si alte decoratiuni


 

Pitici de gradina, plante pentru foisor sau mansarda si alte decoratiuni
Pitici de gradina, plante pentru foisor sau mansarda si alte decoratiuni

M-am decis să decorez grădina cu ajutorul celor de la http://europav.ro/decorative/jardiniere/ . Dacă mă întrebaţi de ce, vă pot spune că am avut şi alte experienţe plăcute, alături de ei   pe care le-am descris în articole anterioare şi pe alte site-uri.

Acum vreau să vorbesc despre jardiniere şi pitici de grădină şi despre viziunea mea supra unui aranjament într-un spaţiu mic cu ajutorul unor jardiniere¹. Aceste jardiniere au fost create cu mult timp în pentru a putea fi folosite de multe ori în locuri aride, pietroase, dar acum au devenit un element estetic indispensabil oricărei grădini.

Eu am hotărât ca amenajarea grădinii mele să se bazeze pe efectul optic ce produce senzaţia de  lărgire a spaţiului prin aşezarea de jardiniere pe vertical. Am decis să le aşez jardinieră peste jardinieră în stilul teraselor² antice, incaşe sau care se mai găsesc şi acum prin ţări cu relief mai mul muntos. Eu am găsit şi o metodă de a economisi apa printr-o astfel de structurare. Se udă jardiniera de sus, iar surplusul de apă se scurge în cea de la nivelul inferior.

Pentru a ajunge la acest deziderat am folosit atât câte o jardinieră de beton la partea inferioară a „terasei”, iar mai sus altele din lemn sau material plastic.

Jardinierele le-am cumpărat de la EuroPav.ro, la fel ca şi nişte pitici de grădină. Am apelat la ei pentru că am avut şi alte colaborări cu ei, dar şi pentru că am putut contribui la designul jardinierelor alese, cu idei proprii. La ei am găsit un sistem complex de colaborare începând de la vânzare, consiliere, montaj profesionist şi transportul mărfii la domiciliu.

Oferta de forme si culori Europavaj este foarte diversificata, astfel încât clienților le este uneori dificil sa aleagă dintre mai multe modele preferate. De aceea există serviciul de consultanţă gratuit pentru a îmbina gustul meu în calitate de client cu gândirea unui specialist în domeniu. Şi preţul este unul care te încântă şi cu care poţi face economii importante în bugetul tău.

¹JARDINIERA, jardiniere, s. f. Etajeră de lemn, suport de metal etc. pe care se țin ghivece cu plante ornamentale; cutie în care se pune pământ pentru flori, așezată sub ferestre sau pe balcoane. [Pr.: -ni-e-] – Din fr. jardinière.
²Terasa reprezintă o formă naturală sau antropică de modelare a terenului în trepte.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.