Despre vecinii noştri bulgari


Cetăţenii bulgari de etnie romă care a construit ilegal în Varna „nu pot beneficia de locuiţe sociale”

Locuitorii de etnie romă care şi-au ridicat ilegal zeci de case într-un ghetou Varna nu au dreptul la  locuințe sociale, a spus un primar regional.

Autoritățile au început joi demoleze o parte din 60 de locuințe din sutele protejate de romi de ani de zile şi urmează a fi demolate.

Activişti au avertizat că multţi dintre ei vor rămâne fără adăpost, deși municipalitatea a promis să ofere cazare temporară pentru unii.

Hristo Hristov, primarul cartierului Mladost în care se află ghetou Maksuda, a declarat vineri pentru postul de Radio național bulgar, că treaba municipalităţi Varna este doar pentru eliminarea clădirilor și execută un ordin care ar fi trebuit pus în practică acum un an. Sursa Novinite.com 

Bulgaria atrage turiști ruși cu preturi mici şi facilitări ale sistemului de vize

Bulgaria speră să-și păstreze fluxul de  turiști ruși, oferind competitive mici prețuri și facilitarea vizelor, a declarat ministrul bulgar al TurismuluiNikolina Angelkova.

„În acest sezon Bulgaria va rămâne una dintre cele mai populare destinații în rândul rușilor”, Angelkova declarat într-un interviu acordat agenției de ştiri Rusia ‘s TASS . „Țara noastră rămâne cea mai ieftină dintre toate destinațiile europene oferite pentru piața rusă.”

O vacanță în Bulgaria este cu 15 la 20 la sută mai ieftină în comparație cu alte destinații europene  populare, cum ar fi Grecia, Italia si Spania cu prețuri la stațiunile din Bulgaria comparabile cu cele din Egipt, a spus Angelkova.

Cu toate acestea, Ministerul Turismului  prognozează o scădere cu 20% a numărului de turiști ruși care vin în Bulgaria în timpul verii 2015.

Scăderea numărului de turiști ruși care vizitează Bulgaria este ilustrată de numărul de vize eliberate în acest an, au declarat agenţiei Tass surse din industria turismului ale federației ruse.

Numărul de vize eliberate resortisanților ruși de la începutul anului 2015 a ajuns la 200.000 pană la 19 august, în timp ce  anul trecut, acest număr a fost atins pe 7 iulie și în 2013 – pe 26 iunie.

Numărul de turiști ruși care au vizitat stațiunile din Bulgaria au scăzut cu 3,7% anul trecut, a subliniat Angelkova.

Prețul  este factorul principal pentru care turiști ruși aleg o destinație de vacanță în această vară.  Hotelurile de trei și patru stele sunt cele mai populare cu întârziere rezervări în vigoare și numai atingerea patru sau cinci săptămâni, în iulie, a adaugat ea.Angelkova a promis de asemenea că cerințele de eliberare a vizelor pentru turiştii ruşi s-au simplificat. Bulgaria a crescut deja numărul de personal la birourile sale consulare în Rusia și intenționează să deschidă altele noi.

„Deschiderea unui birou consular în Ekaterinburg este un mare pas pentru piețele din alte regiuni ale”, a spus Angelkova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.