500 € pe lună fiecărui tânăr, ca să vin acasă=mită electorală


euroSenatorul UNPR Constantin Popa, unul din inițiatori legii „500 €” spune „Avem nevoie de forţă de muncă în ţară, mai ales de specialişti. Ne pleacă medicii, profesorii, inginerii, ITiştii şi chiar muncitorii simpli, în special tineri, căci nu sunt plătiţi aşa cum trebuie aici, în ţară. Vrem să-i stimulăm cumva să îşi pună în valoare capacitatea aici, nu peste hotare. Un an, am putea să-i stimulăm să ia mai mulţi bani, chiar decât câştigă acum în afara ţării. Sunt convins că în această perioadă de timp, oamenii îşi vor face un rost aici, acasă”,

 O abordare total greşită a sutuaţiei. Acordarea acestor bani va creea o mare diferența între cei care muncesc în ţară pentru un salariu minim pe economie de circa 250 € şi cel care venind de afară, dar încadrat la același salariu minim va primi 750€. Ce va zice un doctor stagiar care care are în jur de 250 € pe lună.

Nu spun  că tinerii nu trebuie atrași înapoi în țară. Este un lucru imperios necesar, dar felul în care este pusa problema este cu totul diferit. Trebuie creat un cadru legislativ care sa permită creșterea economică. Respectivul domn Senator spune „avem nevoie de forţă de muncă în ţară, mai ales de specialişti.” Total greşită părerea sa! Marea majoritate a patronilor de IMM-uri cauta personal docil care sa lucreze chiar și contracte de 4 ore pe zi. Cea mai răspândită meserie în România este cea de paznic.

Politica guvernului trebuie să fie îndreptată spre o economie puternică prin taxe şi impozite mai scazute, dar mai ales printr-o continuitate legislativa.

Exemplu municipiului Olteniţa este una caracteristică sudului şi estului ţării.

Din marile centre industriale de aici, Șantier Naval, Turnătorie, Fabrica de conserve, combinat de creșterea și îngrășarea porcilor, Filatură, nu mai exista nimic. Rămăşiţele construcţiilor navale, STENTOR SA, a părăsit si el orașul mutându-se cu câteva zeci de km mai la nord. Turnătoria s-a transformat în loc de depozitare a fierului vechi, debitare şi trimiterea la export a acestuia, cu nume eroic  TRANSDANUBE INDUSTRIES SRL. Fabrica de conserve s-a transformat într-o ruină la fel ca și Șantierul Naval. La filatură mai exista un mic atelier de prelucrări mecanice.

Ei bine domnilor senatori trebuie făcut ceva ca sa se miște industria, nu să transformam tinerii din România în masă de manevră electorală.

Sigurul rol al acestei inițiative este de a micșora numărul de votanți din afară şi a-i transforma pentru alegerile viitoare locale în masa de manevra pentru actuala putere.  Este o pomana electorală.

3 gânduri despre „500 € pe lună fiecărui tânăr, ca să vin acasă=mită electorală

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.