Ce doreste Marea Britanie de la UE


În urma victoriei electorale a lui David Cameron, se va desfășura în Marea Britanie un referendum referitor menținerea în, sau ieșirea din UE a acesteia, urmând ca referendumul să aibă loc până la sfârșitul anului 2017. Domnul Cameron crede că victoria electorală a dat un i-a mandat democratic pe care Bruxelles-ul nu-l poate ignora și că amenințarea cu un vot al britanicilor favorabil ieșirii din UE – Brexit – va forța pe partenerii săi să-i dea ceea ce-și dorește.

Dar care sunt punctele de vedere al celorlate  27 de state membre ale UE? Graficul ce îl găsiţi aici arată care este şeful de guvern şi culoarea guvernului său, populația sa, câți dintre cetățenii săi au emigrat anul trecut în Marea Britanie – și, foarte important, poziția sa privind cerințele negotitating-ului din Marea Britanie.
Unele țări s-au exprimat explicit în favoarea rămânerii în UE. Alții sunt mult mai precauți. Graficul va fi actualizat, după ce  pozițiile lor vor devii mai clare.
Marea Britanie are o populație de 63 milioane, potrivit recensământului 2011 și o contribuție netă UE 6.150.000.000 lire sterline în 2011.

Iată pretențiile Marii Britanii de la UE:

  1. Recâștigarea suveranității, prin care se încheie modul actual de colaborare şi să acorde dreptul de veto grupurilor din parlament privind legislația UE.
  2. O Europă competitivă, prin reducerea birocrației și semnarea de noi acorduri comerciale globale.
  3. Cimentare locului Marii Britanii în afara zonei euro, prin câștigarea dreptului de a nu participa la orice plan de salvare bancar viitor.

Reducerea imigrației, prin negarea beneficiilor date migraților la muncă pe  timp de patru ani. Domnul Cameron a spus ca textele juridice care stau la baza UE, trebuie să fie rescrise pentru a face modificările permanente.

Încercati sa vizionati acest videoclip

dar si pe acesta

Am încercat sa redau o parte a articolului  EU referendum: What does every European leader think about Britain’s demands?,

Am rămas cu o imagine a unei Uniuni Europene muribunde, unde Grecia și Portugalia în curând vor iezi din zona Euro, Marea Britanie putând deveni liderul care să înlocuiască Statele Unite, influența lor în Europa. Condiții dure, pe care dacă Bruxell-ul le acceptă recunoaște supremația Londrei, iar dacă nu, va deveni supus american, sau poate rus. Trebuie să recunoaștem că singura economie puternică a Europei a rămas economia germană. Multe economii din Europa se bazează pe împrumuturi enorme de la FMI (V. România) și pe banii trimiși de migrațiunii români în celelalte state europene.  Oricum economia europeana nu se bazează pe o industrie puternică care să creeze locuri de muncă pe orizontală.

Vor vedea cei ce vor supraviețui!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s