Serviciile fac justiție în România


Într-un interviu din ziarul Adevărul, Laura Codruţa Kovesi, răspunzând unei întrebări a Dan Marinescu, redactorul-şef al ziarului „Adevărul”, spunea: Da, este corectă. Serviciul Român de Informaţii este principalul nostru colaborator în ceea ce priveşte furnizarea unor informaţii cu valoarea operativă. Avem o foarte bună colaborare. O parte dintre dosarele mari au fost lucrate împreună cu SRI. Din această perspectivă, percepţia este corectă.

Dan Marinescu: Deci multe din dosarele grele care se derulează în acest zile putem spune că pleacă de la sesizări ale SRI-ului?

Laura Codruţa Kovesi: Da.

Laura Codruţa Kövesi, şeful DNA: Dan Voiculescu ne acuză de constituire a unui grup infracţional şi şantaj în cazul judecătorului Stan Mustaţă

La rândul său, Judecătorul Horaţius Dumbravă in articolul „Judecătorul Dumbravă a cerut ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze următoarea şedinţă a CSM” din  http://www.puterea.ro a propus, marţi, în cadrul şedinţei de plen, ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze o următoare şedinţă a CSM, în care se va discuta subiectul implicării SRI în actul de justiţie.

Magistratul a făcut această propunere în contextul în care s-a discutat cererea Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, Asociaţiei Magistraţilor din România şi Asociaţiei Procurorilor din România de sesizare a Inspecţiei Judiciare, pentru a se face verificări în legătură cu posibila afectare a independenţei justiţiei şi magistraţilor de către SRI.

Judecătorul Dumbravă a cerut ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze următoarea şedinţă a CSM

 

Sunt doua aspecte care au un subiect comun SRI. Ştiu că şi în România, mai deunăzi, dar în toate ţările din lume, poliţia se ocupă cu diferite anchete privind fraude economice sau de orice natură. Judecătorul Horaţius Dumbravă, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cere medierea pentru ca puterea judecătorească să poată rămâne independentă. Grav. Securitatea ceaușistă îşi intră din nou în forţă la putere. Nu pentru că ar fi fost desființată. Aceasta a proliferat ascunsa sub alt nume.

Pentru mine este tot mai clar de ce judeţul Călăraşi este cotat cu cea mai scăzută rată a corupţiei şi infracționalității. Şeful SRI Călăraşi este cumătrul Senatorului Iulian Dumitrescu senator ce a fost sprijinit de Răducu Filipescu. Ne mai mirăm de ce sesizările domnului Cercel Florian, către DNA, referitoare la acte de corupție nu primesc nici un răspuns.

Despre jocul de glezne al lui Răducu Filipescu cu susținerea unui contracandidat al actualului, la primăria Oltenița  altă poveste în altă traistă.

Update:

Judecătorii, cerere de ultim moment pentru Klaus Iohannis: Se pregătește LOVITURA pentru SRI

”Generalul Dumitru Dumbravă a menţionat, de asemenea, că Serviciul Român de Informaţii culege informaţii despre toţi judecătorii, chiar şi despre cei care nu sunt suspectaţi de vreun act de corupţie, informaţii la care le aplică scheme analitice complexe, folosite în identificarea suspecţilor de terorism, în vederea identificării de «pettern-uri infracţionale» la judecători. (…) Uniunea Naţională a Judecătorilor din România reia apelul public făcut tuturor factorilor de decizie din România pentru a clarifica influenţa pe care Serviciul Român de Informaţii o are asupra justiţiei. Toţi cetăţenii României merită ca, după 25 de ani de la căderea comunismului, să aibă increderea că, dacă ajung în sala de judecată, au parte de un proces echitabil, unde decizia judecătorului este dată pe probe şi în baza legii, nu la presiunea unui serviciu secret”, mai menţionează reprezentanţii UNJR.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s