S-a intamplat in aprilie


Mark Harmon (John Cooper) si Pat Morita (Abe Tanaka)
Mark Harmon (John Cooper) si Pat Morita (Abe Tanaka)

S-a întâmplat în aprilie

În anul 1942, după bombardamentul de la Pearl Harbor, un submarin japonez se scufunda lângă coasta Californiei de Nord și-l arunca pe plaja pe Matsuo, un tânăr marinar japonez. Duke, Pee Wee, Willy si Tyler, prieteni  în vârstă de zece ani, îl găsesc pe Matsuo și-l iau prizonier, sperând să devina eroi locali. Copii din micul oraş sunt actorii  Trevor Morgan (Duke Cooper) Haley Joel Osment ( Peewee Clayton)Richard Taylor  (Tyler Walker), Yuki Tokuhiro, (Willy Tanaka) Diana Tanaka (Kimiko Tanaka). Paranoia guvernului amerticană faţă de japonezi, concretizată  prin Ordinul Executiv nr. 9066, emis în data de 19 februarie 1942, ia amploare. John si Barbara Cooper se confrunta cu mutarea vecinilor lor, în lagărul de prizonieri. Dupa ce Matsuo îl salveaza pe Duke de la inec, baietii nu-l mai privesc ca pe un dușman și se hotărăsc sa-l ajute sa fugă. Pat Morita (Abe Tanaka) cel mai bătrân membru al familiei nu poate explica nepotului de 10 ani de ce trebuie să părăsească oraşul natal şi să meargă în lagăr. Izbucneşte o revoltă a concetăţenilor împotriva familiei Tanaka, dar vecinul lor John Cooper reuşeşte să îi domolească. Ancheta FBI privitoare la supravieţuirea lui Matsuo, la naufragiul submarinului japonez, ajunge în micul oraș de provincie.

Cei trei prieteni dezvăluiesc secretul lor părinţilor şi împreună cu aceştia hotărăsc să îl salveze pe Matsuo. Acţiunea de salvare este una cât se poate de ingenioasă, Familia Tanaka luându-l pe marinarul naufragiat cu ei în lagăr.  Acţiunea este captivantă şi arată că acolo unde omenia este la ea acasă, practicile abuzive ale statului sunt sunt privite cu duşmănie şi repulsie de oameni.

 Am scris acest articol şi mă întreb dacă guvernul României, supus Washington-ului nu va iniţia astfel de lagăre  de concentrare şi confiscarea averilor celor de etnie rusă, urmare a conflictului dintre Rusia şi SUA! Asta pentru ca SUA poate! Ce mai contează 20000000 de români pentru ei?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s