Trei interpretari ale aceluiaşi eveniment


Vă prezint mai jos trei relatări ale aceluiași eveniment. Cei de la România TV au o abordare tendențioasa după opinia mea. Dacă guvernul României nu este interesat de sănătatea populație în Rusia este altfel
Rusia interzice importurile de bovine din România datorita unui focar de boala vacii nebune (encefalopatie spongiformă bovină – ESB)

MOSCOVA, 01 iulie. / ITAR-TASS /. Autoritatea Federală a Rusiei de control veterinar și fitosanitar, (Rosselkhoznadzor), a interzis importurile de bovine, carne de vită și a pentru proteinelor procesate. Potrivit unui comunicat Rosselkhoznadzor difuzat marți, interdicția se aplică şi  tuturor proteinelor ​​animale prelucrate, aflate în hrana animalelor obținute din astfel de produse (carne, făină de oase). A fost introdusă interdicția și pentru produsele făcute din resturi provenind din procesarea cărnii de vită din România, datorită existenței unui focar de encefalopatie spongiformă bovină (ESB), cunoscut şi sub numele de boala vacii nebune. Un focar de boala vacii nebune din România a fost înregistrată de către Biroul Internațional al Epizootii.

O interdicție asupra importurilor de bovine vii dar și oi din toate țările Uniunii Europene datorita bolii limbii albastre, ori febrei catarale ovine, dar și a virusului Schmallenberg a fost în vigoare până în anul 2012
Ultima interdicţie a Rusiei care viza importurile de vite din cauza encefalopatiei spongiforme bovine a fost impusă acum 30 de ani Marii Britanii. Rosselkhoznadzor a ridicat această interdicție, în septembrie 2013, după cum spune ITAR-TASS

Rusia, PRIMA LOVITURĂ pentru România. Moscova interzice importul de bovine şi carne de vită din ţara noastră

Rusia interzice importul de de bovine, carne de vită şi produse derivate din România. Autorităţile de la Moscova invocă „encefalopatie spongiformă la bovine”, cunoscută şi ca „boala vacii nebune”, potrivit agenţiei de presă Itar-Tass,cu toate că nu există nicio dovadă în acest sens.

Potrivit unui comunicat emis de Autoritatea sanitar-veterinară rusă (Rosselkhoznadzor), interdicţia se aplică şi pentru proteinele procesate de origine animală, alimentele destinate animalelor şi care conţin astfel de proteine, dar şi pentru produsele făcute din resturi provenind din procesarea cărnii de vită.

Itar-Tass mai afirmă că o epidemie de encefalopatie spongiformă bovină în România ar fi fost consemnată de Biroul Internaţional pentru Epizootii.

Preşedintele ANSVSA a declarat că există o suspiciune de „caz atipic” depistat la o singură carcasă. Potrivit România TV, şeful ANSVSA a ţinut să sublinieze că acest caz nu este luat în considerare la nivel european şi, implicit, nici în România. Mai mult de atât, pe site-ul destinat alertelor europene în domeniul siguranţei alimentare nu figurează un anunţ referitor la România.

Ultima interdicţie a Rusiei care viza importurile de vite din cauza encefalopatiei spongiforme bovine a fost impusă acum 30 de ani Marii Britanii.
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/rusia-interzice-importul-de-bovine-si-carne-de-vita-din-romania-motivul-boala-vacii-nebune_155701.html#ixzz36Ix084vg

Rusia a descoperit in Romania boala Vacii Nebune

…………….Preşedintele ANSVSA Vladimir Mănăstireanu a declarat marţi seară, pentru MEDIAFAX- după ce Rusia a anunţat interzicerea importurilor de carne de vită din România invocând boala vacii nebune – că există o suspiciune de „caz atipic” depistat la o carcasă, nefiind însă cunoscută provenienţa animalului.

„Suntem în anchetă de aproximativ o lună şi jumătate legat de acest caz, însă nu putem vorbi de o evoluţie a acestei boli pe teritoriul României. Dacă la finalul anchetei, ce presupune şi teste în laboratorul de specialitate din Marea Britanie, se confirmă că este vorba despre un caz atipic, acesta nu se ia în considerare şi nu se poate vorbi despre un pericol cu privire la siguranţa alimentară a populaţiei”, a spus Mănăstireanu.

El a ţinut să sublinieze că în momentul de faţă, din informaţiile pe care le deţine, situaţia „nu e foarte gravă”, precizând o dată în plus că este vorba despre un „caz atipic”, care nu este luat în considerare la nivel european şi, implicit, nici în România.

Preşedintele ANSVSA a adăugat că la finalul anchetei vor fi făcute publice informaţii referitoare la acest caz, în prezent nefiind cunoscută proveninenţa animalului la a cărui carcasă există suspiciuni.

România a primit recent din partea Organizaţiei Internaionale pentru Epizootii (OIE) certificatul prin care i se recunoaşte statutul de ţară cu risc neglijabil pentru „boala vacii nebune”.

Pe site-ul destinat alertelor europene în domeniul siguranţei alimentare nu figurează o alertă referitoare la România.

Conform site-ului incomemagazine.ro

 

2 gânduri despre „Trei interpretari ale aceluiaşi eveniment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.