Symantec te invata sa-ti protejezi conturile de pe retelele sociale


logo_ok

Autor: Satnam Narang

Fie că discutăm de Luna de Conștientizare a Cyber Securității din octombrie sau Ziua Internetului mai Sigur din Februarie, e mereu important să luăm toate măsurile de securitate pe Internet. Pe măsură ce tehnologia devine parte integrantă din viețile noastre, există acele setări și caracteristici de securitate care pot fi activate pentru a-ți asigura controlul asupra propriei identități virtuale.

Trăim într-o lume socială

Forța care domină astăzi Internetul este socială. În prezent, am prieteni care își Pin-uiesc ideile de nuntă, își Instagramează cafelele, își prezintă imagini cu ținute vestimentare pe SnapChat, se înregistrează în restaurant pe Foursquare, upload-ează videoclipuri cu propriile pisici pe Vine.videos, partajează fotografii cu bebeluși pe Facebook, trimit tweet-uri în anticiparea noii premiere filmului The Walking Dead etc. Pe măsură ce serviciile de socializare devin tot mai populare, ne regăsim în vizorul amenințărilor tip spam, phishing și alte înșelătorii.

Cunoaște-ți setările

Symantec Security Response recomandă utilizatorilor de rețele sociale să devină familiari cu setările de confidențialitate și serviciile de securitate oferite de rețele și aplicații.

  1. Public sau privat? Din oficiu, multe servicii online încurajează utilizatorii să își partajeze actualizările în mod public. Majoritatea oferă setări globale de confidențialitate a profilului propriu, public sau privat, altele oferă opțiuni suplimentare, permit individualizarea setărilor de public sau privat postărilor individuale. Asigură-te că treci în revistă acele setări înainte de a posta pe rețelele preferate.

  2. Parole puternice și refolosirea parolelor. Folosește o parolă puternică pentru fiecare serviciu și asigură-te că nu refolosești parolele pe mai multe rețele sociale.

  3. Unde setările permit, folosește autentificare dublu-factor. Unele servicii, exemplu Facebook sau Twitter, folosesc autentificare dublu-factor drept măsură suplimentară administrării propriului cont. În mod normal, pentru a te înregistra pe un serviciu online, introduci o parolă pe care doar tu o știi. Securitatea dublu-factor se folosește de ceva ceea ce numai tu deții, în mod normal, un token care generează un număr aleatoriu care îți poate trimite pe telefon un SMS sau o aplicație dedicată de mobil care generează un număr aleatoriu. În acest fel, dacă parola ta este compromisă, acela care îți fură parola va necesita și token-ul de autentificare dublu-factor.

Cunoaște-ți dușmanul

  1. Lucrurile gratuite nu sunt gratuite. Multe înșelătorii online te vor ademeni prin oferta unui dispozitiv gratuit sau un gift card gratuit dacă efectuezi un chestionar, dacă instalezi o aplicație, sau dacă partajezi o postare pe contul personal de rețea socială. Riscul de a oferi informații personale este ridicat, atenție mare.

  2. Îți dorești mai mulți Follower-i și mai multe Like-uri? De cele mai multe ori, vin cu un preț. Fie că plătești pentru Follower-i și Like-uri false, fie că îți oferi informațiile proprii de înregistrare și devii parte din rețeaua online de identități inventate, schemele de creștere artificială a bazei de fani nu merită atenția. Continuarea→

Sursa  testarea.ro

http://ro.wikipedia.org/wiki/Symantec

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s