Curtea de Apel București a respins contestaţiile. Şpăgarele din Olteniţa tot la arest


Montaj imagine Expres de Călăraşi
Montaj imagine Expres de Călăraşi

Cadrele medicale șpăgare din Oltenița, care luau mită în schimbul pensionărilor frauduloase, rămân după gratii cel puțin 30 de zile, așa cum a decis Tribunalul Călărași, întrucât Curtea de Apel București le-a respins contestațiile. Reamintim că Duţă Veronica, Bustan Laura Ionela, Enică Marioara, Mihalache Sofia sunt acuzate de luare de mită, trafic de influență, fals și uz de fals, deoarece constituise o adevărată rețea formată din cadre medicale din Spitalul Municipal Olteniţa, Spitalul Prof. Dr. Alexandru Obregia Bucureşti, Spitalul Prof. Dr. Gerota Bucureşti, Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa şi Casa Judeţeană de Pensii Călăraşi prin care se acordau pensionări medicale, fără ca persoanele respective să sufere vreo afecțiune. Alături de cele patru mai sunt cercetate în dosar și aproape 200 de persoane beneficiare a pensionărilor ilegale. La percheziția procurorilor la domiciliul medicului Bustan Laura Ionela s-au găsit aproximativ 3 miliarde lei vechi și 30.000 de euro. În acest dosar mai sunt cercetați în libertate și doi polițiști, Raiu Anfile Viorel și Jugăurs Octavian Constantin.Ultimul “a acceptat promisiunea, primirea sau acceptarea promisiunii de bani sau alte foloase direct sau indirect pentru sine sau pentru altul, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra membrilor Comisiei din Cabinetul de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa, pe care i-a determinat ca pe baza unor acte medicale ce atestă un diagnostic fals, să o pensioneze medical pe Nicu (Jugăurs) Vasilica”, în timp ce Raiu Anfile Viorel, a divulgat chiar date din dosar. Conform procurorilor, ” lucrătorul de poliţie judiciară care în data de 24.02.2014 în schimbul obţinerii unei pensionări frauduloase pentru o rudă îi divulgă lui Duţă Veronica, date şi informaţii din dosarele în care este cercetată pentru infracţiuni de corupţie a fost identificat în persoana inculpatului Raiu Anfile Viorel”…….

Citeşte in continuare Expres de Călăraşi

Update: 18 apr 9:52  În cazul de faţă sunt de vină şi cei care au beneficiat de serviciile lor. Obligația de a restitui pensia încasată ilegal mi se pare minoră iar într-un stat de drept ar fi existat o pedeapsă gravă. Restituirea cu dobânzile aferente, în cazul României, este în adevăr o pedeapsă peste puterea lor de înțelegere şi de suportabilitate. Pe lângă cei ce au obţinut ilegal pensiile se găsesc şi mulţi alţii care în adevăr sunt bolnavi, iar verificarea lor la comisie la Călăraşi, pe lângă stresul normal în astfel de situaţii, implică şi cheltuieli pe care nu cred că le este uşor să le suporte. Cred că în mod normal trebuia numită o comisie care să lucreze la Olteniţa.

 Un alt aspect care mi se pare demn de a fi luat în seamă este contradicția dintre decizia Tribunalului Călăraşi şi cea a Curţii de Apel Bucureşti. După umila mea părere, eliberarea celor patru putea duce la influenţarea martorilor, deci a beneficiarilor de pensii ilegale. Ce mă miră şi mai mult este că polițiștii Raiu Anfile Viorel și Jugăurs Octavian Constantin sunt anchetați în stare de libertate. Aceștia pot influența martorii. Divulgarea unui secret de serviciu în acest caz este o faptă mult prea gravă, pe care o pot numi egală cu spionajul în favoarea duşmanului. Din partea unui ofiţer de poliţie, o intervenţie ca cea în cazul Nicu (Jugăurs) Vasilica, mi se pare cu totul lipsită de etică profesională, o compromitere a statutului de polițist. În cazul acestora o pedeapsă ușoară şi cercetare în stare de libertate mi se pare un afront adus oamenilor cinstiți.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s