Propunerea ca o ziaristă din Olteniţa să fie declarată ,,persona non grata”


Comentariile acide ale ziaristei Laura Suzeanu la adresa conducerii Primăriei Oltenita sau a unor consilieri locali au deranjat atât de tare, încât un consilier a cerut ieri în cadrul ședinței de Consiliu Local, nici mai mult, nici mai puțin, decât declararea acesteia ,,persona non grata„. Dupa 25 de ani de la revoluție, gestul consilierului respectiv de a declara un ziarist […] mai mult pe Obiectiv online

Iată ce spunea domnia sa pe contul său de pe  facebook

«Ieri, în prezenta mea, in sedinta Consiliului Local Oltenita, s-a propus sa fiu considerata „persona non grata” si sa nu mai particip la sedintele lunare ce se desfasoara cu alesii locali din Oltenita. Propunerea a venit din partea lui Mihai Filimon, fara o explicatie reala si logica, fara o baza legala. In ciuda actiunii premeditate, desi mi s-a parut o regie cam subtire, nu am putut sa ma las intimidata pentru ca nu aveam de ce si de cine. Bineinteles ca s-a stiut ca asta presupune o grava incalcare a legii prin atacarea libertatii presei si a cuvantului, si probabil ca s-au prins ca nu ne-am teleportat inainte de anul 1989 cand presa era tributara, desi exista destule persoane nostalgice si acum dupa aproape 25 de ani.
Culmea, decizia a plecat de la postarile mele pe facebook, ce nu aveau practic relevanta si nici suport. Le multumesc celor care imi viziteaza profilul, de la primar pana la anumiti consilieri, increzatoare fiind ca reprezint o persoana totusi importanta pentru domniile lor, o persoana care are un cuvant de spus, desi este clar ca a sunat ca o alta amenintare la adresa mea, cautandu-mi-se 24 de ore din 24 o anume vina. Daca nu, sa se inventeze, ca unii nu duc lipsa de imaginatie. As fi vrut sa se voteze ce s-a propus. Sincer.
Inca o dovada in plus ca si la Oltenita se doreste sa se bage pumnul in gura presei, opozitiei, tuturor celor care lupta pentru dreptate si adevar si care daca nu bat din palme la ordine, nu au ce cauta in mijlocul celor multi dar…cu pete. Le reamintesc, sau altora din Consiliu care nu cunosc le citez pasajul din Biblie, devenit o comoara morala „Sa arunce cu piatra cel care nu are nici un pacat…”
simţindu-se binecuvântată.»

Discuţii referitoare la Laura Suzeanu începând cu minutul 16′ 20″.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s