Avantaje și dezavantaje ale folosirii îndulcitorilor alimentari


   Descoperirea îndulcitorilor alimentari a revoluționat nutriția și a favorizat dezvoltarea unui câmp alimentar care până nu demult deținea supremația zahărului. Numărul mare de calorii și creșterea nivelului de zahăr din sânge sunt doar două dintre riscurile consumului mare de zahăr așa că apariția acestor alternative nu poate fi decât avantajoasă organismului. O privire realistă asupra principalilor îndulcitori hipocalorici ne poate furniza informațiile necesare schimbării regimului actual cu unul sănătos și echilibrat.

            Zaharina este unul dintre cel mai siguri îndulcitori alimentari, studiile realizate nu au identificat nici un risc asupra organismului. Numărul mic de calorii și lipsa de creștere a nivelului de zahăr din sânge sunt două dintre avantajele zaharinei. Efectele negative sunt necesitatea utilizării cu precauție a îndulcitorului și declanșarea de reacții alergice.

            Aspartamul este unul dintre cele mai folosite substanțe îndulcitoare hipocalorice, deși studiile cercetătorilor au încercat să demonstreze efectele negative ale substanței asupra organismului nici unul dintre studii nu a fost fundamentat științific. Unul dintre efectele negative este acela de a stimula apetitul alimentar, deși conține un număr redus de calorii aspartamul poate crește pofta de mâncare a persoanelor care urmează o cură de slăbire. 

            Sucraloza este un îndulcitor nou pe piață, cercetările nu au identificat nici un potențial risc asupra organismului. Unul dintre efectele negative ale îndulcitorului vine din descoperirea acestuia, a fost descoperit în timpul procesului de creare a unui insecticid și conține clor care poate fi asimilat destul de dificil de sistemul digestiv.

In toată lumea, folosirea aspartamului este indicata ca aditiv în numeroase produse alimentare, cum ar fi băuturi light, deserturi sau dulciuri pentru diabetici sau ca supliment în curele de slăbire. Vezi cum poți înlocui zaharul cu aspartam în alimentația de zi cu zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.