Unde poti mergi la schi in Italia?


Cunoscuta pentru frumusețea ei, Italia permite vizitatorilor sai sa se bucure de  mare, dar si de munte, iar una dintre cele mai frumoase regiuni de schi din Europa este Cortina d’Ampezzo.  Aceasta este situata in Munții Dolomiti si a fost gazda Jocurilor Olimpice de Iarna in anul 1956.

In Cortina d’Ampezzo din Italia se poate schia la centrele de schi Faloria, Mietres, Tofana, Lagazuoi, Cinque Torri, Cristallo, cat si in centrele din Arunzo-Misurina si din San Vito de Cadore.

Astfel, pârtiile de schi din regiunea Cortina d’Ampezzo dispun de o lungime de 140 kilometri, iar sezonul de schi se desfășoară intre lunile noiembrie si aprilie. Totodată, pârtiile sunt  deservite de 51 de instalații pe cablu, acestea fiind 16 teleschiuri, 29 telescaune si 6 telecabine.

Astfel, schiorii pot descoperi în Cortina d’Ampezzo din Italia condiții favorabile pentru a schia și pentru a petrece o vacanta cat mai plăcută la munte, într-un cadru montan deosebit de frumos, beneficiind de facilitățile unei stațiuni moderne.

Cu siguranță, regiunea Cortina d’Ampezzo este o destinație inedita pentru a petrece vacanta de iarna și nu numai.

Ca variante puteți alege craciun in Egipt sau craciun in Germania
English: The southern side of Mount Cristallo ...
English: The southern side of Mount Cristallo photographed from Mount Faloria in the Dolomites, Cortina d’Ampezzo, Italy. Français : La part méridionale du Mont Cristallo vu par le Mont Faloria, dans le massif des Dolomites, à Cortina d’Ampezzo, en Italie. Italiano: Il versante meridionale del monte Cristallo fotografato dal Faloria, nelle Dolomiti, Cortina d’Ampezzo, Italia. Deutsch: Die Südseite des Monte Cristallo vom Monte Faloria, in den Dolomiten, Cortina d’Ampezzo, Italien (Photo credit: Wikipedia)
English: The Franchetti skiing-piste on Mount ...
English: The Franchetti skiing-piste on Mount Faloria, in the Dolomites, in Cortina d’Ampezzo, Italy. Italiano: La pista da sci Franchetti sul Monte Faloria, nelle Dolomiti. Cortina d’Ampezzo, Italia. (Photo credit: Wikipedia)
Corso Italia, Cortina d'Ampezzo, Belluno, Vene...
Corso Italia, Cortina d’Ampezzo, Belluno, Veneto, Dolomites, Italy (Photo credit: Wikipedia)
The Tofane massif in the Dolomites, in Cortina...
The Tofane massif in the Dolomites, in Cortina d’Ampezzo, Italy. Français : Le massif des Tofane dans les Dolomites d’Ampézzo, à Cortina d’Ampézzo, en Italie. Italiano: Il massiccio delle Tofane nelle Dolomiti ampezzane, Cortina d’Ampezzo, Italia. (Photo credit: Wikipedia)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s