Termourban Olteniţa şi politica românească postedecembristă


primarÎn Oltenița s-a întrerupt furnizarea apei calde. Motiv: Societatea Termourban nu a mai putut plăti consumul de gaze naturale către Wirom!

În Olteniţa urmează raționalizarea apei reci pe motiv ca datoriile Ecoaqua către ENEL nu se mai pot plăti?

De ce s-a ajuns la aceasta situaţie: Proasta gestionare a acestor servicii de către cei în drept. Au fost mai multe campanii electorale care au adus la putere USL cu oamenii sai mai mult sau mai puțin pătați. De fapt datoriile sunt istorice sunt niște datorii electorale. În perioada premergătoarea fiecărui ciclul electoral nu s-au luat măsuri, pentru că cei lipsiți de mijloace erau o masa electorală ușor de manevrat, iar câștigarea alegerilor a trebuit sărbătorită. Sărbătorile nu puteau fi asociate cu măsuri nepopulare.

Cercul vicios începe să se închidă tot mai mult, pe parcursul perioadei următoare unde incapacitatea guvernului USL (o struţo-cămilă), se evidențiază tot mai pregnant Societatea românească îmbătrânită nu se mai poate susține! Clientelismul politic este mai dezvoltat  decât oricare alt sistem de evaziune. (V. consiliul local Oltenița).

Pentru a nu lungi prea mult povestea voi concluziona cu următoarea idee: de la Tata Iliescu compromisul în ceea ce privește corectitudinea unui sistem social bazat pe evaluarea corectă a valorilor, pe respectul celor care muncesc, sau au muncit corect, a devenit o minciună.

Revenind la situația  punctuală, nu văd de ce s-au ajuns la datorii de mii de Euro, datorii ale persoanelor fizice către furnizori locali de servicii, în momentul când se putea pune în aplicare legea la valori mult mai mici ale acestor datorii. S-au recurs la litigii cu angajamente, etc. Lisatele cu datornicii s-au tot afișat, efectul fiind nul.

Este vorba de o incapacitate a guvernării de a evalua concret starea de boală a societății și de extirpare a răului, sau de vindecare a acestuia. De fapt se vede că ei au apelat la ideea că orice rău trebuie ucis! Persoanele cu venituri mici, dar și cele care au venituri suficiente, dar nu mai sunt utile fizic să dispară.

Da domnilor, România trebuie sa devina în concepția guvernului o țară de nespălați, de sifilitici.

Este o vorbă româneasca vulgara dar destul de reală : Fute-o, fute-o dar mai uitată-te si în ochii ei.

Domnilor politicieni, prea nu v-ați uitat în ochii noștri.

Divagația actuală referitoare la apa din Oltenița nu este ceva unic în istoria României.

Puțin mă interesează argumentele domnului Țone Petre la această situație, mă interesează pentru cine plătesc eu.

Domnia sa are grijă ca persoanele din Oltenița Rurală să nu plătească apa rece restantă. Doar sunt vecini!

”Pentru a vă lamuri de situația financiara actuală a datornicilor Termourban priviți, iar dacă vă recunoașteți vecinii spuneți aici:

Termourban Copie a deb.31.07.2013 liste

 Mai departe o mica dsicutie-interviu cu domnul Stefanescu Cornel, director al Termourban Oltenita,

Português: O presidente da Romênia Ion Iliescu.
Português: O presidente da Romênia Ion Iliescu. (Photo credit: Wikipedia)
ROU Oltenița COA
ROU Oltenița COA (Photo credit: Wikipedia)
1965 political poster
1965 political poster (Photo credit: Wikipedia)
City center
City center (Photo credit: Wikipedia)

6 gânduri despre „Termourban Olteniţa şi politica românească postedecembristă

  1. Sa stiti ca sunt de acord cu ceea ce spuneti, ca datornicii insisi sunt vinovati de acumularea datoriilor, insa mentalitatile oamenilor se schimba greu, poate de-alungul a mai multe generatii. Dar la fel de vinovati, poate chiar mai mult, sunt si cei de la Termourban, care au permis sa se acumuleze atat de multe. Trebuia sa procedeze la recuperarea lor, la timpul potrivit, adica in termenul specificat in contractul de prestari servicii. Dar nu s-a intamplat asta. au lasat sa treaca ani si ani. Si uitati unde s-a ajuns. Si cum acest lucru mi se pare de condamnat, la fel mi se par de condamnat masurile pe care vor sa le ia acum si despre care eu spun ca sunt abuzive. Cum adica sa debransezi o scara intreaga daca cei cu restante nu permit debransarea individulala.??? Oare acesta nu este un abuz asupra celor fara datorii???? Masura pe care trebuie sa o ia Termourban este aceea de a actiona restantierii in instanta, de a obtine prin hotarare judecatoreasca accesul in apartament pentru debransare si executarea silita privind recuperarea banilor , prin poprire pe venituri. ACESTEA SUNT PREVEDERILE CONTRACTULUI . Nu scrie nicaieri ca , daca datornicul nu te lasa sa-l debransezi de buna voie, tu , Termourban, sa tai caldura intregii scari de bloc., mai ales ca majoritatea locatarilor nu sunt organizati in asociatii de proprietari. In situatia asta vorbesc de abuz. Si constat ca gandim la fel aici. Numai ca dumneavoastra va indreptati revolta numai impotriva datornicilor , nu si impotriva Termourban care ani in sir nu a actionat legal sa nu se mai acumuleze datorii. Mda, s-au trezit acum. Mi s-ar parea chiar curios ca bun-platnicii sa accepte taierea caldurii de la scara fara sa ii ia la intrebari pe cei de la Termourban. Si….nu bun-platnicii pot lua masuri legale impotriva celor rau-platnici, ci Termourban., nu-i asa? Ce pot face vecinii? Decat, cearta, scandal, si doamne-fereste batai. E de preferat asa?
    Si fie vorba intre noi, eu cred ca Termourban a gresit prin anuntarea debransarilor de la scara. Interesul lor in momentul acesta este strangerea banilor, nu debransarea, ca si asa au pierdut foarte multi consumatori. Si daca pe o scara sunt mai multi datornici, fiti convins ca fiecare in parte va zice: ” Dar de ce sa platesc eu daca vecinul nu plateste, oricum voi fi si eu debransat. Mai bine nu mai platesc”
    In alta ordine de idei, cred ca ati inteles gresit ideea cu datele cu caracter personal. Nu datoriile scrise ale locatarilor sunt problema ci numele si domiciliile. acelea sunt date cu caracter personal cu care opereaza Termourban. Daca cititi mai bine Legea, veti vedea ca operatorii de date cu caracter personal nu au voie sa le divulge altor institutii sau persoane care nu sunt autorizate sa prelucreze date cu caracter personal. decat cu acordul celor in cauza. Si pe care nu cred ca si l-a dat niciunul din lista respectiva. Dumneavoastra poate nu ati stiut, dar Termourban trebuia sa stie ca nu le este permis sa faca publice aceste liste ce includ nume si domicilii. ca sa va conving ca am dreptate, deschideti urmatorul link:
    http://botosaninews.ro/159197/administratie/nova-apaserv-botosani-amendata-pentru-ca-a-publicat-lista-datornicilor-la-apa/

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.