Ţolteniţa, o nouă localitate pe harta judeţului Călăraşi


Oltenita-Ţolteniţa, noua siglă a oraşului nostru
Ţolteniţa, noua siglă a oraşului nostru

Preluarea articolului de pe Ziarul lui Ipu

Oltenita = Ţolteniţa. De câteva zile mă chinui să scriu acest articol însă m-am oprit la timp pentru eram prea indignat și puteam scrie cuvinte care ulterior să le regret.

Totuşi uimirea și revolta nu au trecut. Nici măcar Ceaușescu n-a avut neobrăzarea să schimbe ziua națională a României pe 26 ianuarie.

Primarul Ţone a început să schimbe date importante din istoria orașului. De pe 23 aprilie, ziua Sf. Gheorghe, când se serba ziua  oraşului Olteniţa,   a mutat-o pe 14 aprilie când este ziua de naștere a dumnealui. Sau a vrut să facă altfel decât dl Milescu.În acest fel îşi demonstrează micimea. În sprijinul datei de 23 aprilie voi veni cu imagini din documente istorice. Iată imagini din cartea lui Alexandru Mărculescu, apărută în 1932, o monografie a localității Oltenita: Monografia lui Mărculescu. Anul acesta trebuia să se sărbătorească 160 de ani de la înființarea localității.

5 gânduri despre „Ţolteniţa, o nouă localitate pe harta judeţului Călăraşi

  1. Ei bine, unii au vrut să se producă o schimbare, dar schimbarea produsă cu a fost una negativă. Ne-am procopsit cu un primar, cu studii de un an și opt luni la facultatea de la Slobozia, un fotbalagiu îngâmfat, care nu are bun simt! Sper să mai avem mai puţin de trei ani de conviețuire cu așa ipochimen! Dacă vrei citește şi articolul în care sunt amenințat de el.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.