Ce este hartia foto


Atunci cand printezi o fotografie trebuie sa stii ca impactul unei imagini depinde intr-o mare masura de tipul de hartie fotografica pe care este imprimata.

Exista o multitudine de tipuri de hartie fotografica, ce se disting prin textura, suprafata, culoare etc. Aceasta varietate permite selectarea acelui tip de hartie care contribuie cel mai bine la atingerea scopului pe care fotografia il are.
Textura hartiei se obtine prin presarea acesteia intre 2 role. Hartia cu suprafata fina e trecuta prin role la o presiune foarte mare, hartia cu textura e prelucrata la o presiune mica. Suprafetele speciale, precum cele cu textura de matase, linii sau altele sunt obtinute prin trecerea la presiune mare printre doua role cu diferite tipare.

Hartia lucioasa
Hartia lucioasa confera imaginii un maximum de detalii si stralucire. Nu are nici un tipar. Poate fi foarte lucioasa sau poate avea un efect semilucios. Este recomandata pentru imagini mici, pline de detalii.
Hartia mata
Hartia mata este mai usoara si mai putin stralucitoare. Este preferata pentru pictorial, portrete, peisaje si perpective care nu necesita accentuarea multor detalii sau a stralucirii. Imaginile imprimate pe hartia mata au o stralucire usoara si o textura abia vizibila, dar perceptibila care impiedica ilustrarea detaliilor fine.

Eu va recomand sa cumparati hartie foto si cartuse imprimanta HP.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s