Deschidem cutia Pandorei! Coplata – sănătate dacă ai bani!


Coplata

Comunicat de presă
Legislatia in vigoare prevede implementarea mecanismului de coplata, conform Legii 220/2011 privind modificarea Legii 95/2006

Legislatia in vigoare prevede implementarea mecanismului de coplata, conform Legii 220/2011 privind modificarea Legii 95/2006.

Aceasta prevedere a facut parte din conditionalitatile discutate si stabilite cu organismele internationale ( FMI, BM si CE),  inca din anii precedenti.

In acest context, la propunerea Ministerului Sanatatii, FMI a acceptat introducerea unei coplati modice doar la nivelul spitalului, ca mecanism de control al internarilor nejustificate, fictive si a raportarilor false.

Mentionam ca aceasta forma de coplata va fi aplicata numai in spitale, acolo unde si costurile sunt mai mari. In acest caz, coplata va fi platita la externare.

Coplata nu va fi aplicata serviciilor de urgenta, in ambulatoriu de specialitate, medicina de familie sau in cazul analizelor medicale, precum şi persoanelor exceptate prin lege (exemplu: copii, gravide, pensionari sub 740 lei/luna , bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă, veteranii de razboi).

Cuantumul modic al sumelor si regulamentul de aplicare ale mecanismului vor fi stabilite in normele la contractul-cadru.

Ministerul Sănătății

Bucureşti, 28-01-2013

Fiind o perioadă în care USL trebuie să arate că încearcă să se țină de promisiunile electorale, se introduc măsuri ce par să afecteze foarte puţin bugetul bolnavilor. Urmează altele mai drastice când vom muri cu zile. Sunt sigur că la medicamentele compensate şi la analize se va umbla. Am un prieten bolnav de cancer ce plătește toate analizele integral. Dacă cei bolnavi de asemenea boli nu au gratuitate, la ce să ne mai așteptăm noi ceilalți.

preluat de pe  Ziarul Lui Ipu

4 gânduri despre „Deschidem cutia Pandorei! Coplata – sănătate dacă ai bani!

 1. Nu este timpul trecut. Si anul trecut am ieșit după ani buni de așteptări. Românii se urnesc cam greu! Încă mai speră. Mulțumesc pentru vizită şi comentariu.

  Apreciază

 2. @ Buna dimineata Popica !
  Dupa premierul V.Ponta, COPLATA va insemna 10 ( ZECE ) lei de PACIENT pentru toata perioada de spitalizare !
  Dupa reprezentantul FMI, COPLATA va insemna 10 ( ZECE ) lei de PACIENT / ZI !!!
  Eu, platitor de taxe, impozite si CAS, pe cine sa cred ?
  Astazi in urbea mea natala au loc ALEGERI PARTIALE pentru functia de PRIMAR vacanta ( fostul primar a ajuns SENATOR PSD ) iar in judet, pentru functia de PRESEDINTE al C.J. ( fostul presedinte a ajuns VICE-PRIM MINISTRU PSD )
  Eu, cu cine VOTEZ ???
  O duminca frumoasa !
  Aliosa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.