Lentilele de contact şi ochelari


Lentile de contact - Romania «Se știe ca încă din antichitate ca Egiptenii foloseau cristale șlefuite în forme convexe, sub forma unei lentile pentru a mari imaginea unui obiect sau scrieri. Grecii și romanii au continuat folosirea acestor tipuri de lentile pentru a-i ajuta pe cei ce nu reușeau sa citească cu ochiul liber.Primul obiect care a fost folosit în „corecția vederii” a fost inventat în anul 1000 d.Ch. numit și „cristal pentru citire”.»

Vedeți de când s-a cautat soluția pentru a ajuta pe cei care nu văd bine. Au fost diferite tipuri de ochelari, dar au apărut și lentilele de contact. Când te gândești că până mai ieri erau acei ochelari cu lentile groase poate şi de doi centimetri iar azi aceleași defecte se pot trata cu lentile de contact medicale  te minunezi de viteza cu care   evoluează tehnica.  Vederea nesatisfăcătoare provoacă și un stres  care poate duce la boli psihice. Lentilele acelea de „tocilar” provocau complexe uriașe celor  ce le purtau. Astăzi cu o simplă peliculă de câțiva microni poți rezolva situația.

Acum ce să zic mai sunt şi acele  lentile de contact colorate , în opinia mea lentile de fițe. Dar cum şi moda este o industrie …şi ce industrie, să lăsăm aceste lentile să schimbe culoarea ochilor celor ce vor.

Reclame

2 gânduri despre „Lentilele de contact şi ochelari

  1. Eu consider ca evolutia ochelarilor va merge acolo pana la implant bionic.Deja cercetarile sunt destul de inaintate si cred ca in maxim 25 de ani vor apare primele rezultate satisfacatoare.Adica renuntarea completa la ochelari si purtarea de lentile implantate direct pe cristalin.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s