Prognoza seismica pentru 2013: Vom avea 15 cutremure in fiecare luna!


212466-seismograf-2Prognoza seismică  făcută mi-aduce aminte de Vergil Hâncu, cel cu previziunile lui care  au provocat panică , printre babe şi cei mai slabi cu duhul. Acum vine acest domn Radulian cu aceasta predicție.

Mircea Radulian, directorul științific al Institutului Național de Fizica a Pământului a făcut previziuni sumbre pentru 2013.

Radulian avertizeaza ca trebuie sa fim pregatiti tot timpul pentru eventualitatea unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter.

„Vom avea 15 cutremure in fiecare luna, dacă ne referim la zona Vrancea. Vor fi cam 15 cutremure pe luna in medie, de obicei sunt cutremure mici sau moderate, însă pe măsură ce trece timpul vom avea si cutremure mai mari. Vrancea e capabila sa genereze cutremure de la magnitudini mici pana la magnitudini de peste 7 grade, dar e bine sa fim pregătiți pentru o astfel de eventualitate, pe cat se poate tot timpul”, spune Mircea Radulian, potrivit rtv.net.

Prognoza seismica pentru 2013: Vom avea 15 cutremure in fiecare luna!

Predicţia este veche şi iată ce spunea domnul Mărmureanu în dec 2011 la Antena 3

România se va zgâlţâi serios în 2012 – cel puţin asta susţine un cercetător român care lansează încă o predicţie pentru cutremurul pe care România îl aşteaptă din 2000 încoace. Este profesor universitar la o facultate din Frankfurt şi susţine că ştie locul, momentul şi magnitudinea următorului cutremur – România, 2012, aproximativ 7 grade pe Richter.

Din Germania, profesorul universitar George Purcaru lansa o predicţie la începutul anilor `70. Prevestea un seism uriaş în România prin 1980. S-a înşelat cu trei ani. Acum, lansează o altă predicţie.

„Următorul cutremur după cel din 1977, cu un interval de magnitudine 6,6 – 6,7 până la 7 va fi în intervalul de timp până în 2012. Hai, până în 2013. Nu poate fi dată nici ziua, nici luna, nici anul”, susţine George Purcaru.

Profesorul deţine recordul pentru cea mai exactă precizie din lume pentru un cutremur care a avut loc în 1994, în insulele Aleutine. Calculul său are la bază dictonul – istoria se repetă.

Ca orice om de ştiinţă, George Purcaru are şi rivali. Unul dintre ei este Gheorghe Mărmureanu.

„Nu urmează un cutremur de suprafaţă de tipul 4 martie. Urmează un cutremur de adâncime de tip 1940. Ce vreţi mai mult decât ştiinţific?”, declară Gheorghe Mărmureanu, fostul directorul al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Cercetător român: Un cutremur de 7 grade va lovi România, în 2012. Ce zice Mărmureanu?

Poate această acestei previziuni , a domnului Radulian, îi lipsesţte ora şi ziua, pentru a produce în adevăr panică.  Spusele domnului Mărmureanu mi se par fiind cele ale unui profesionist. În această ştiinţă previziunile nu se fac pe o perioadă îndelungată, nu sunt elemente sigure decât cu câteva minute înainte de producerea lor. Atunci cine are nevoie de zvonuri panicarde. Probabil teama de  noi convulsii sociale în primăvară şi pe tot parcursul anului viitor, trebuie liniştită cu aceste previziuni. Am supravieţuit cutremurului din 1977.  Nu văd nimic nelalocul lui şi cu acest cutremur prezis. Sunt fenomene naturale fără putinţă de a le opri, dar pe care trebuie să fim în stare să le gestionăm urmările aşa  cum fac japonezii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.