Nici o minune nu ține trei zile. USL pe marginea prăpastiei: scindarea


Din surse de încredere am aflat în această seară că a intrat zâzania în USL. Am votat, mai mult în scârbă. Nu mai aveam și nu mai am încredere în politicieni, de oriunde vin ei. Exemplul senatoarei din colegiul Oltenița, Raluca Surdu:

Raluca Surdu a apărut public la Conferinţa judeţeană de alegeri a PNL Calarasi de acum o săptămână. În afară de faptul că este blondă, simpatică şi că se îmbracă bine multă lume nu ştia cine este şi ce face Raluca Surdu.

Jurnaliştii de la Obiectiv au investigat subiectul şi au aflat că Raluca Surdu (aleasă vicepreşedinte PNL Călăraşi la alegerile de acum o săptămână) este consilier juridic la Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului de Stat RA-APPS, instituţie condusă de Georgian Gabriel Surdu. Purtarea aceluiaşi nume de familie este generată de faptul că doamna Raluca este soţia directorului general al RA-APPS. http://www.dincalarasi.ro/cine-este-raluca-surdu-blonda-misterioasa-de-la-pnl-calarasi/2010/07/

Astfel de oameni nasc totdeauna suspiciuni. De ce trebuie să fim conduși de astfel de personaje? Postul s-a obținut prin negociere în cadrul coaliției, când la funcția de primar a mers candidatul PSD, iar la cea de senator, PNL. În aceste tipuri de negocieri se vede mercantilismul politicienilor, transformați în simple obiecte comerciale.

Jocul politic a făcut în așa fel încât fostul primar să piardă voturi, datorită altui candidat care ajuns consilier a şi fost numit ca director la o societate de salubrizare, să obțină multe alte avantaje.

În urma rezultatului alegerilor parlamentare, USL a câștigat. Nu văd de ce a început negocierile pentru aliere în parlament cu UDMR. Probabil a fost imaturitatea liderilor politici ce au purces la negocieri, imaturitate care s-a văzut ți în procedura de suspendare a președintelui , din vară, când faptul că nu am avut o evidență clară a numărului de electori, a produs tot circul și nesiguranța ce încă se prelungește . Croitorul iscusit măsoară de 10 ori și taie odată.

Ei bine PC este profund dezamăgit de aceste negocieri, dar și de faptul că Băsescu condiționează numirea lui Ponta ca prim ministru, de angajamentul acestuia că nu va declanșa din nou procedura de suspendare a președintelui.Relațiile sus-puse ale președintelui,  la Poarta Europei, vor să forțeze mâna lui Ponta. În aceste condiții  va începe o luptă mediatică de punere la zid a PSD și PNL de către “Antene”, care până la urma va duce la eliminarea lui Ponta de la cursa pentru prim-ministru şi configurarea unei alte alianțe majoritare, favorabile lui Traian Băsescu.

2 gânduri despre „Nici o minune nu ține trei zile. USL pe marginea prăpastiei: scindarea

 1. Prietene, las-o mai moale! Asta cu scindarea au tot zis-o altii, mult mai informati ca tine, de sute de ori pina acum. Parca ai fi ala care tot prevestea marele cutremur si tot lua plasa.
  Ca sint lichele in toate partidele, asta-i alta treaba, si e eterna. Daca nu intelegi asta, inseamna ca visezi o tara fara partide. Sigur, e dreptul tau…
  Apoi, daca vrei sa informezi pe altii, informeaza tu insuti in prealabil.
  Afirmatia „În urma rezultatului alegerilor parlamentare, USL a câștigat. Nu văd de ce a început negocierile …” introduce ideea falsa ca negocierile au inceput DUPA ce alegerile au fost cistigate.
  In fine, ai grija la croitor: el nu taie „odata” ci „o data”. Daca nu te superi …

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.