Lucrurile au început să se mişte la Olteniţa, cu monumentul eroilor ruşi


Astăzi, 6 octombrie 2012, am avut mulţmirea de vedea încununarea eforturilor mele îndelungate. După nenumărate scrisori şi email-uri catre autorităţile ruse, am primit vizita domnului Yury Matveychuk,“secretar I pentru activitatea externă militar-comemorativă” la Ambasada Federaţiei Ruse şi a domnului Dimitry Korshunov secretar II în cadrul aceleaşi Ambasade.

În articolul meu Banu face Legea din mai anul acesta, îmi exprimam insatisfacţia faţă de starea de degradare a monumentului  dedicat soldaţilor ruşi căzuţi în bătălia de la Olteniţa, ]n 1853, data la care s-a înfiinţat oraşul Olteniţa. Date complete găsiţi în cartea domnului Done Şerbănescu.

A avut loc o întrevedere între părintele protopop, Marian Necula şi trimişii ambasadei ruse. La discuţii a participat domnul Done Şerbănescu, şi subsemnatul. În principiu s-a hotărât ca reprezentanţii ruşi să facă demersurile pe lângă autorităţile din ţara lor, în vederea obţinerii aprobării de renovare a monumentului, dar şi pentru obţinerea de fonduri.

Dorinţa părintelui Necula ar fi fost să se apuce de renovare în toamna aceasta, dar ruşii au opinat pentru începutul anului viitor.

Acum aştept să văd monumentul reconstituit.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s