Români, „ciocu mic”!


Din ultimului comunicat al CCR, cel din 22 august 2012, mi-a atras atenția următoarea frază: „Plenul Curţii Constituţionale cere tuturor autorităţilor publice luarea de măsuri pentru respectarea statutului Curţii Constituţionale şi a statutului membrilor acesteia„. Este un îndemn pentru întoarcerea la anii ’50, un îndemn al acelor vremuri în care activiştii de partid spuneau :„Cine nu este cu noi, este împotriva noastră”. Este un îndemn de nesocotire a Constituţiei României,   care spune în articolul 16, (2) Nimeni nu este mai presus de lege. Judecatorii CCR au decis, in sedinta de miercuri,„sa faca un nou apel la autoritatile publice prevazute in Titlul III al Constitutiei – Parlament, Presedintele Romaniei, Guvernul Romaniei, Administratia publica centrala, Administratia publica locala, Autoritatea judecatoreasca – pentru a lua masuri de oprire a actiunilor defaimatoare la adresa Curtii Constitutionale”

O vorbă românească spune ca” fara foc nu iese fum”.   Oare acuzația de colaborator al securității a dispărut peste noapte, chiar dacă  cineva sus pus a invalidat-o? Oare bâlbâiala cu eratele peste erate, reuniuni forțate ale CCR, nu arată slăbiciunea din interior a acestei Curți, în opinia mea obedientă clicii băsesco-pdl-iste?

„Aceste acţiuni, cărora li se adaugă, în ultima perioadă, actele denigratoare la adresa unora dintre judecătorii Curţii Constituționale, cărora li se contestă moralitatea, integritatea, pregătirea profesională, produc grave prejudicii de imagine Curţii Constituționale şi tind la decredibilizarea sa, punând sub semnul  îndoielii deciziile pe care Curtea le-a pronunţat. Se aduce astfel atingere dispoziţiilor art.147 alin.4 din Constituţie, potrivit cărora deciziile Curţii Constituţionale sunt general obligatorii, se încalcă normele democratice şi principiile statului de drept, cu consecinţe grave asupra stabilităţii instituţionale în România şi asupra imaginii internaţionale a ţării, astfel cum o subliniază şi Raportul Comisiei Europene către Parlamentul European şi Consiliu arătat”.

Domnilor judecători peste 7 ooo ooo de români sunt frustrați la ora actual pentru ca dvstră i-ați transformat în „votanţi invalizi”. Oare aceştia sunt o măsură infimă, fără valoare pentru domniile voastre? Atunci, scuzaţi expresia dumneavoastra sunteţi nişte nimeni, nişte nulităţi.

Mona Muscă, atunci când i s-au adus aceleași acuze ca și judecătoarei presupus colaboratoare a CCR, din bun simt s-a retras din viata politica. Şi avea multe de spus doamna Muscă.

Domnilor judecători vedeți-vă lungul nasului, pentru ca salariile imense pe care le primiți sunt plătite de noi contribuabilii, „votanţii invalizi”

13 gânduri despre „Români, „ciocu mic”!

  1. pregătirea sesiunilor plenare, în comisiile parlamentare. Înaintea fiecărui vot din cadrul şedinţelor plenare, grupurile politice examinează rapoartele elaborate de comisiile parlamentare şi depun amendamente. sesiunile plenare, în cadrul cărora sunt analizate propunerile legislative şi sunt votate eventuale amendamente.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.