Adevărata fata a României. Cam sărăcăcioasă!


Domnule Năstase
Sunt printre puţinii care am asemuit gestul dumneavoastră cu unul demn de un mare comandant de oşti, l-am asemuit cu gestul generalului Milea.
Totuşi nu pot să trec peste  faptul că multe dintre condiţiile dificile, de detentie, invocate de dumneavoastră, sunt un lucru cotidian pentru sute de mii de români: „vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă; vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare – bazate în principal, pe cartofi şi varză, – cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani – în curtea de plimbare – dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm; să respire mai puţin în zilele de caniculă – atunci când mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor; să nu se enerveze la „invaziile” periodice de musculiţe şi de ţânţari, la urletele celor obişnuiţi să „socializeze” de la ferestrele celulelor……”
-Mulţi dintre românii care încă mai lucrează se scoală chiar la 4:30
-Unii nu au sau nu-şi pot permite sa aibă apă caldă la robinet si încălzesc câte o oala ca să se spele.
-Sunt numeroase oraşe cu înstalaţiile de apă învechite care miros urât, a clor.
-Mâncarea de cartofi şi de varză (á propos varza a ajuns să coste 4 lei un kilogram), sau diferite alte asemenea meniuri sunt obisnuite, de multe ori si le doresc sute de mii de români. Unii trăiesc cu un ceai dimineaţa şi unul seara, iar la prânz mănâncă fie ciorbă de legume fie cartofi fierţi.
-Foarte puţini oameni îşi permit să aibă aer condiţionat, aşa că se luptă cu ţânţarii si muştele este un lucru normal,  pentru că ţin geamurile deschise în speranţa unei adieri de vânt.
Şi sunt multe altele pe care românul de rând le îndură, la fel, dacă nu mai rău decât cei de la penitenciar. Singurul lucru de care se pare ca ne bucurăm este o spoială de libertate.

3 gânduri despre „Adevărata fata a României. Cam sărăcăcioasă!

  1. @ Salut Popica !
    Super tare articolul !
    Sincere felicitari !
    Ce bine-ar fi ca cineva sa-i aduca la cunostinta cee spuse de tine …………
    Totusi, ma framanta o intrebare :
    – Acolo, au voie cu calculator ?
    Nu ca as fi invidios dar, asa mi-a venit sa intreb .
    Toate cele bune !
    Aliosa.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.