Iarna nu-i ca vara, sau epigonii lui Băsescu


Astăzi în jurul orei 15 ³º am  avut o discuţie interesantă cu domnul Chirică, şeful Ecoaqua Olteniţa. I-am spus ca subsolul blocului meu, blocul G de pe bulevardul Republici, nr 64 s-a umplut cu apă şi că în curând ne va ieşi apa în casă.

Cu o nonșalanță bulevardiera, gen Traian Băsescu a încercat să mă liniştească: „Vedeţi că s-a oprit ploaia şi n-o să mai crească. Oricum toată canalizarea din oraş este plină”. Rămâne să mă rog la Dumnezeu să nu mai ploua ca să nu îmi intre apa în casă.

Problema este că l-am crezut şi că îi dau dreptate, dar funcţia pe care o deţine de ceva vreme îl face răspunzător de situaţie.  Reţeaua de colectare a apelor menajere este folosită şi pentru colectarea apelor pluviale. Staţia de pompare de pe Bd. I Decembrie ca şi cea de la Dunăre funcţionează în regim automat.  Câteva zile de ploaie, cu averse temporare, a demonstrat că instalaţia de canalizare a oraşului nu este bine gândită, este o găselniţă electorală a primarului Milescu.

 Situaţia cu ploile din ultima vreme nu este una excepţională, ci aş putea spune că este ceva obişnuit pentru această perioada a anului. Dacă în situaţie de normalitate trebuie să adaptăm sintagma băsesciană a incompetenţei ce vom face în cazuri excepţionale.

Aici am atras atenţia asupra unui astfel de fenomen „Mulţumim din inimă domnului primar Milescu! Pamflet!?„articol ce l-am publicat pe 4 februarie 2011.

9. În toamna ați pornit sa tăiați asfaltul de pe străzi ca sa adaugați guri de colectare a apei stradale! Lucrarea va continua în primăvară. Vă întreb este normal și legal ca rețeaua de scurgeri menajere  să suporte și apa pluvială? Vă răspund tot eu:  Nu !!! constituie pericol de îmbolnăvire, de dezvoltare și  extindere a unor epidemii. Cum? Vă las  să vă documentați. Vedeți ce lege sanitară încălcați!

Cei care au de suferit sunt oamenii de rând atunci când este înlocuită competenţa cu slugărnicia politică.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.