România este ţara oamenilor puturoşi, în opinia primului ministru! Ponta şi Iliescu îl dojenesc! uşor.


Este inadmisibil să ajungi pe străzile unei localităţi în România şi să îi vezi pe militari desfundând drumurile, în timp ce beneficiarii direcţi, care sunt şi concetăţenii noştri, stau în casă, la căldură. Şi am văzut cu toţii, aceasta se întâmplă. Şi la inundaţii, şi la nămeţi. (…) Nu se poate aşa ceva…. Nu putem plăti lenea la nesfârşit. Este lipsă de respect (deci mai sunt şi nesimţiţi românii în opinia MRU) faţă de cei care stau 24 de ore îngheţând ca să dea drumul la salvări, să rezolve situaţiile de urgenţă” a spus Mihai Răzvan Ungureanu în vizita sa de lucru din zonele sinistrate.

“Îmi pare rău că a spus asta. Aveam mare încredere în el şi îmi pare rău că a putut să spună aşa ceva pentru că acestea nu sunt probleme pe care le poate rezolva omul, românul cu lopata. Probabil că nu ştie, nu a fost informat că probleme de genul asta se rezolvă numai cu utilaje şi numai cu forţe angrenate,” răspunde de la Bucureşti Gigi Becali pentru ca, după ce a ajuns la faţa locului să spună: „Îi dau dreptate domnului Ungureanu, eu mă aşteptam să vină 2000-3000 de oameni şi ei stau în bloc. Au ieşit 30-40. Eu am făcut aseară un apel şi nu au ieşit. Nu mă deranjează, dar sunt dezamăgit. Am chemat oamenii de la Bucureşti, am vorbit cu cei de la penitenciar să dea drumul la deţinuţi să facem treabă. Sunt pregătit de treabă dar sunt dezamăgit, ce mă nene nici măcar nu e frig afară, eu am venit la tine în judeţ şi tu nu ieşiţi. Sunt leneşi”.

Dacă în privinţa lu Gigi Becali nu pot avea nici o pretenţie, ţinând seama de nivelul său redus de cultură, IQ-ul sub norme, un boschetar ajuns mare bogătan, un fel de Dinu Păturică, la afirmaţiile  Măriei Sale,  Prim ministrul României mă simt revoltat. Doar înscăunat, fostul secretar UTC, membru în CC al UTC, în loc să destituie pe prefecţii care nu şi-au făcut treaba, el ceartă şi insultă tot pe cei amărâţi. Oare câţi din cei care stau la bloc mai au capacitatea fizică de a face faţă la această acţiune de deszăpezire? Eu am ieșit în faţa blocului şi după cinci metri, la o zăpadă destul de mică, am căzut. Am intrat în casă şi bolesc de câteva zile. Şi pe scara mea de bloc sunt unul dintre cei mai tineri. De fapt din 32 de apartamente din blocul meu sunt cel mai tânăr. Alţi mai tineri au apartamentele închise şi sunt plecaţi la muncă cu săptămânile su cu anii. Eu unul m-am simţit insultat. Ruşine Răzvan Traian Ungureanu!

„Este o declaraţie nepotrivită. Oamenii așteptau altceva de la premier, dacă tot s-a deranjat să vină de la Bucureşti până la ei. Așteptau solidaritate, nu ceartă.” Această declaraţie a domnului Ponta nu pare decât o dojană blândă, rostită între prieteni. Oare prietenia de şpriţ şi alt soiul de relaţii de prietenie îl îndeamnă pe domnul Ponta la acest ton prietenesc. Atunci cred că  am avut dreptate cu tot ce am spus în articolul „Domnule Victor Ponta, m-aţi dezamăgit profund!”. Departe de mine gândul că trebuie să răspundă pe un ton impertinent. Mai bine tăcea (mă refer la discursul din parlament). Această duplicitate îmi pare a avea ţintă o nouă trădare a românilor.

O prietenă, bloger şi ea, la articolul amintit anterior a făcut o remarcă caustică: „Un mesaj civilizat  dezamăgește” Eu cu doamna respectivă avem păreri diametral opuse despre politică, dar putem purta un dialog civilizat.

“Declaraţiile lui Mihai Răzvan Ungureanu denotă lipsa de experienţă. Un demnitar nu poate face astfel de declaraţii. Nu ştie ce înseamnă viaţa. Oamenii de acolo se confruntă cu probleme serioase”  a spus domnul Ion Iliescu. Eu mă întreb dacă Mihai Răzvan Ungureanu era potrivit pentru acest post. Totodată eu nu le pun pe seama lipsei sale de experienţă , aceste declaraţii ci pe seama lipsei de bun simţ, dar şi pe ceea ce a învăţat de la tăticuţul Băsescu :” Da-i în măsa de proşti. Sau…. de golani.

O nedumerire în privinţa ajutorării sinistraţilor. Numai Ciobanul are mijloace financiare? Oare numai PDL poate organiza colectarea de ajutoare pentru sinistraţi? (Poate lor le-au mai rămas pantofi de la coana Leana) . PSD şi PNL are oameni bogaţi. De ce tac mâlc până şi aleşi opoziției din judeţele sinistrate. Cum mă simt trădat de domnul Victor Ponta, aşa mă gândesc, oare nu s-a făcut o coaliţie transpartinică pentru a rămâne PDL la guvernare? E de ajuns ca doi trei lideri importanţi să fie de acord şi atunci ……….ne-am dus dracu. Mai vine şi ACTA, mai vin şi inundaţiile din primăvară……

À propos, domnule Ungureanu, vă rog să certaţi de pe acum cetăţenii care nu au învăţat să înoate, ca să scape din inundaţiile ce se anunţă în primăvară. Poate faceţi nişte cursuri de înot în sălile coanei Leana.

4 gânduri despre „România este ţara oamenilor puturoşi, în opinia primului ministru! Ponta şi Iliescu îl dojenesc! uşor.

  1. De acord cu dumneavoastră, însă eu am făcut cât am putut, iar vorbele Lui Răzvan Ungureanu m-au făcut să mă revolt. România are o populaţie îmbătrânită, neputincioasă, de pensionari. Cei puţini care mai lucrează şi ne duc în spate pe noi pensionarii, nu sunt în apropierea caselor lor şi acolo unde lucrează fac şi deszăpeziri. M-am simţit insultat!

    Apreciază

  2. Situatia sinistratilor, de orice fel- ca au fost prinsi de puhoaie, sau inchisi de zapada, ma depaseste. Totusi, e alarmant sa vedem ca pe plan local s-au facut prea putine lucruri. Am vazut deseori si la inundatii, localnici, in putere, care stateau si priveau la militarii veniti sa ii ajute. Nu aveau privirea disperata, nu erau in soc, ci dadeau pe gat o dusca si treceau mai departe prin apa. La fel si acum, cu zapada, sunt prea multi cei care stau deoparte, dupa ce au fost ajutati. Ceva de genul- eu am scapat de problema, ce ma doare pe mine de altii.
    Si inca ceva, ceva ce mi se pare mult mai grav: cei alesi, mai marii din zona-indiferent ce culoare politica au: la alegeri sunt in stare sa vina cu plasute si sa stie si cate fire de par are fiecare babuta din sat, cum ii cheama pe nepoti si ce meserie viseaza sa aiba, asta , bineinteles, pana la vot, iar acum, cand e nevoie, nu s-a stiut in ce gospodarie trebuie intervenit de urgenta, pentru ca sunt oameni batrani care nu se pot ajuta? Asta e trist. E tragic. Nepasarea doare.

    Apreciază

  3. Foarte buna acesta redactare….Tac din gura ca imi vine sa ii injur la maxim din nou pe astia de la putere incepand de la presedinte, cu securistul asta spion de 2 lei care e in functia de ministru fara cap si educatie, si coborand mai jos pe cursul hotiei din clasa politica….Bine ia facut actualului ministru, un domn bine, mai in etate, dintr-un sat din Vrancea adresandu-i cateva vorbe si anume : SA PUN EU, BAI COMUNISTULE DE MINISTRU, SA DEZAPESESC EU STRAZILE, SAU TU SA II PUI PE ASTIA CU UTILAJE SA DESZAPESEASCA, TU MA PLATESTI PE MINE SAU TU INCASEZI BANI DIN MUNCA SI BANUL NOSTRU PE DEGEABA….NU NOI, CEI DE RAND VA PLATIM SALARIILE VOASTRE?….SI IN FINAL, OMUL DE RAND, DE LA TZARA, DAR UN OM BINE SI CU MULTA CULTURA IA ZIS IN FINAL NOULUI MINISTRU : SA ITI FIE RUSINE LA OBRAZ MAGARULE CE ESTI, NICI BINE NU TE-AI ASEZAT IN FOTOLIU SI TE IEI TOT DE NOI, MAFIOULE SI SECURISTULE….La care sau dus cu totii mancand chibrite , si ministru si toata clica lui….Bine ia facut acea persoana….o merita….Pai nu pot dezapezi utilajele si vor sa dezapezeasca lumea zeci de km cu lopetile, pai cine a incasat banii pentru deszapezire si nu isi face datoria acum, cine a papat banul public, nu mafia ?

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.