Lansarea cărţii:”Regii României în alb si negru”


Sâmbătă, 14 ianuarie 2012, a avut loc în sala de şedinţe a consiliului local, Olteniţa, lansarea cărţiiRegii României în alb şi negru” a profesorului Nicolae Mavrodin. Sala a părut la un moment dat neîncăpătoare. Pe lângă personalități ale culturii româneşti ca filozoful şi scriitorul Alexandru Oblu, sau Profesorul Universitar Doctor, Alexandru Ionescu, fost cercetător la Fundulea, în prezent preşedintele „ECOMONDIA”, şi mai ales doctorul George Gearavela cel despre care a scris o carte același autor.

O prezentă insolită și perpetuă  la astfel de evenimente, sponsorizatul etern al primăriei Olteniţa, a fost cea a domnului Paul Amu, pretinsul cronicar al urbei noastre, cunoscut orator, dar mai ales  obositor , preocupat la orice eveniment la care ia parte de a-şi pune în evidenţă viitoarea operă, ce va apărea probabil postum, şi mai puţin interesat de evenimentul în sine.

Cât priveşte cartea, pentru mine care am fost primul care am citit-o reprezintă doar un scurt studiu istoric, aşa cum bine spune autorul, care te îndeamnă să cauţi alte evenimente şi alte fapte. România a avut doi regi de seamă, Carol I şi Ferdinand, o dictatură regală, cea a lui Carol al II-lea, şi un rege ce a domnit prea puţin pentru a fi raportat la înaintaşii săi. În esenţă aceasta este cartea pe care că invit s-o citiţi.

Lansarea cărţii “Regii României în alb şi negru” a profesorului Mavrodin a adunat mai mulţi oameni de cultură la Olteniţa De Laura Suzeanu. Cititi si aici dar vedeti si filmul.

2 gânduri despre „Lansarea cărţii:”Regii României în alb si negru”

 1. @ Popică,
  Bună seara !
  Lansarea cărții „ Regii României în alb și negru ” a fost o faptă bună într-o ȚARĂ neguvernată și-ntr-un oraș dezbinat ca și întreaga Românie în pro și contra culturii și a celor care ne conduc înfometându-ne .
  CULTURA nu ne ajută să mergem dar ne ajută să respirăm alt fel de aer, ne învață să ne comemorăm înaintașii și să ne slăvim eroii, să ne iubim și să ne respectăm bunicii și părinții, să ne creștem și să ne educăm în spiritul respectului pentru valorile culturii naționale TINERII în general și TINERII dotați în special căci, nu-i așa, EI, TINERII, reprezintă VIITORUL ROMÂNIEI !
  Cultura este în ultimă instanță însăși EXISTENȚA noastră ca oameni, popor și stat național , suveran și independent ,unitar și indivizibil.
  Felicitări pentru calitatea de coautor, felicitări pentru participarea la lansarea cărții și aducerea la cunoștința noastră !
  La cât mai multe asemenea evenimente !
  Cu prietenie,
  Alioșa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.