Doamne în ce rahat ne-ai mai băgat Traiane!! Acordul de integrare fiscală!


Istoria Uniunii Europene

O Europă paşnică – începuturile cooperării

Uniunea Europeană a fost creată cu scopul de a se pune capăt numărului mare de războaie sângeroase duse de ţări vecine, care au culminat cu cel de-al Doilea Război Mondial. Începând cu anul 1950, ţările europene încep să se unească, din punct de vedere economic şi politic, în cadrul Comunităţii Europene a Cărbunelui şi Oţelului, propunându-şi să asigure o pace durabilă. Cele şase state fondatoare sunt Belgia, Franţa, Germania, Italia, Luxemburg şi Ţările de Jos. Anii ’50 sunt marcaţi de Războiul Rece dintre Est şi Vest. În Ungaria, manifestările de protest din 1956 îndreptate împotriva regimului comunist sunt reprimate de tancurile sovietice; în anul următor, 1957, Uniunea Sovietică trece în fruntea cursei pentru cucerirea spaţiului, lansând primul satelit spaţial din istoria omenirii, Sputnik 1. Tot în 1957, Tratatul de la Roma pune bazele Comunităţii Economice Europene (CEE), cunoscută şi sub denumirea de „Piaţa comună”.

Acestea au fost scopurile declarate la constituirea a ceea ce va deveni astăzi Uniunea Europeana. Ultima adnotare interesanta de pe acest portal mi se pare cea care urmează.

13 decembrie 2007

Cele 27 de ţări membre UE semnează Tratatul de la Lisabona, care modifică Tratatele precedente. Noul act este conceput pentru a aduce un plus de democraţie, eficienţă şi transparenţă în cadrul UE, şi astfel, capacitatea de a rezolva probleme globale precum modificarea climei, securitatea şi dezvoltarea durabilă. Pentru a putea intra în vigoare, Tratatul trebuie să fie ratificat de toate cele 27 de state membre.

Principiile de bază, enunţate mai sus mi se par bune, aşa cum sunt ele expuse în acest fragmentDar noua turnură care o ia această Uniuneprin intenţia de a crea Statele Unite ale Europei mi se pare primejdioasă. În primul rând este vorba de suveranitatea limitată , la care se face vorbire în cadrul noului proiect.

Bugetele trebuie să fie echilibrate sau pe excedent, prevedere care va fi considerată respectată dacă deficitul structural anual nu va depăşi 0,5% din Produsul Intern Brut (PIB) nominal.

Acest principiu ar fi putut fi aplicat pe un boom economic. Aşa poate produce un genocid, poate duce la revolta maselor nemulţumite. În perspectivă poate că aceste revolte vor fi înăbuşite de o Gardă Europeană, ceva similar Gărzi civile americane. ” Mai mult, cum avem deficite ale bugetelor de pensii, de sănătate, de şomaj, limitarea deficitului bugetului consolidat la 0,5% din PIB va duce extrem de rapid la creşterea costurilor sănătăţii şi la scăderea dramatică a salariilor bugetarilor şi a pensiilor.”spunea Corina Creţu pe blogul personal, în articolul  „La ce ne-am înhămat, Doamne?”

– Regulile vor fi introduse în sistemele legislative naţionale ale statelor membre, la nivel de Constituţie sau echivalent. Reglementările vor include un mecanism automat de corecţie care se va declanşa în cazul unei devieri.

Iată ce spune despre această problemă prietenul Fragmentarium: „O Constituție, dacă e sa ma gândesc și la cea a Americii, nu se schimba o data cu perindarea partidelor și guvernelor pe scena politica. Si nici măcar cu cea a președinților (sa ne reamintim unde a dus Constituția lui Ceaușescu), mai ales dacă sunt semne ca unii au picat sau ar pica anumite “teste psihologice” privind exercițiul puterii…” în articolul  Criza, Euro și Constituția. Tot aici el invocă şi articolul 148 din Constituţia României care face ca modificarea Constituţiei să nu mai fie necesară. Acest articol, al Constituţiei este prezentat şi de domnul Adrian Năstase în articolul:  „Marile probleme europene si micile smecherii romanesti . ”Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuții către instituțiile comunitare, precum și al exercitării în comun cu celelalte state membre a competentelor prevazute în aceste tratate, se face prin lege adoptata în ședința comuna a Camerei Deputaților și Senatului, cu o majoritate de doua treimi din numărul deputaților și senatorilor”.  Iată deci o categorie speciala de legi – de nivel constituțional ( în sensul ca și legile de revizuire a constituției se adopta tot cu majorități de 2/3). În esenţă este vorba că pentru aceasta situaţie se pot face nişte legi speciale. Oricum, aşa cum a mers Uniunea Europeană, în cei cinci ani de monedă unică, spre dezastru financiar şi economic, poate va fi nevoie ca unele dintre legi să fie modificate după 2 ani de zile. Ce facem, modificăm din nou Constituţia?

Aici eu cred că altul este interesul lui Băsescu. Sub masca modificării Constituţiei, „pentru că aşa vrea UE”  atâta timp cât mai poate manevra votul  şi Parlamentul, să introducă şi alte modificări pentru a face Constituţia după chipul şi asemănarea lui. Cred că ştie dictonul lui Stalin ” Nu contează cine votează. Contează cine numără voturile”.

– Fiecare stat membru va elabora propriul mecanism de corecţie, în baza principiilor indicate de Comisia Europeană. Curtea Europeană de Justiţie va avea jurisdicţia să verifice transpunerea acestor reglementări la nivel naţional.

– Statele membre aflate în procedura de deficit excesiv vor transmite Comisiei şi Consiliului UE spre aprobare un program de parteneriat economic care să detalieze reformele structurale necesare pentru a asigura o corecţie durabilă a deficitului excesiv. Implementarea programului şi a planurilor bugetare anuale corespunzătoare va fi monitorizată de Comisie şi de Consiliu.

– Statele membre vor raporta în avans programele de emisiuni de obligaţiuni.

Liderii europeni mai doresc şi introducerea unor criterii de reducere a datoriei de stat pentru statele membre cu un grad de îndatorare de peste 60% din PIB.

Despre celelalte prevederi din acord de integrare fiscală ce  presupune măsurile şi principiile arătate mai sus voi spune că în ansamblu, privind în perspectivă, vor duce la dispariţia Statului Român ca Entitate, Stat pentru care au căzut şi au luptat milioane Români, înaintaşii noştri.

 

Încoronarea-regelui-Ferdinand-Alba-Iulia
Încoronarea Regelui Ferdinand la Alba-Iulia

Statele Unite ale Americii s-au creat în secole. Statele Unite ale Europei vor să se creeze în câţiva ani. Americanii au fost nişte aventurieri sau paria în societăţile din care proveneau. În Europa spiritul naţional este mai dezvoltat. Prin FMI America a încercat şi a reuşit să destabilizeze Europa.  Războiul rece dintre Blocul Sovietic şi cel al restului lumii a fost înlocuit cu acest  război economic între doua imperii economice. America şi UE. Prima repriză câştigă : America. Cred că şi a doua. Aici, în Europa nu se va naşte o naţiune ci se vor distruge toate naţiunile. Exemplul cel mai elocvent este distrugerea care a suferit-o România după 1989.  Jaful  a fost orchestrat bine din afară.

Cât priveşte  rapiditatea cu care Traian Băsescu, a aderat la această idee a acordului, nu văd decât slugărnicia sa faţă de granzi lumii. La vizita din America în care trebuia să fie interogat de procuratura americană în cazul Viktor Bout şi a altor traficanţi de arme,  a fost negociată probabil această atitudine. Pentru bunăstarea şi plăcerea sa, Băsescu şi-a vândut poporul care l-a ales.  Ruşine Traiane.

Toată stima pentru irlandezi, care vor să facă referendum şi pentru englezii ce se opun. De fapt ei şi-au păstrat moneda!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8 gânduri despre „Doamne în ce rahat ne-ai mai băgat Traiane!! Acordul de integrare fiscală!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.